1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Setting up Facebook, Twitter & Google Integration

Follow these instructions to set up your XenForo board for FB, Twitter and Google sign up/login.

  1. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Chris Deeming submitted a new resource:

    Setting up Facebook, Twitter and Google Integration - Follow these instructions to set up your XenForo board for FB, Twitter and Google sign up/login.

    Read more about this resource...
     
    aker2k, IPF, Razasharp and 3 others like this.
  2. 3rd AnGle

    3rd AnGle Well-Known Member

    chris

    i already have Guiltar's social authentication addon set up in my board.... will those API keys work in 1.3?
     
  3. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

  4. Sheratan

    Sheratan Well-Known Member

    I think you can use your previous API from guiltar addon to xenforo login.

    Now the real question is, how we convert the user who register using guiltar addon login to xenforo integrated login?
     
    RoldanLT and 3rd AnGle like this.
  5. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Yes they should do.

    Nothing to convert. They should just work.
     
    Sheratan likes this.
  6. 3rd AnGle

    3rd AnGle Well-Known Member

    that was gonna be my second question :D...
     
  7. Sheratan

    Sheratan Well-Known Member

    Now if I can't login using FB in 1.3, I know who's to blame :p

    /jk :D
     
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Well there may be a scenario where that might happen. I'm going to test it later. Not so much Facebook.
     
  9. robdog

    robdog Well-Known Member

    Definitely going to be interested in seeing if google and twitter users simply convert over from the social plugin.
     
  10. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Google Integration
    No, The email can be seen.
     
    DRE likes this.
  11. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

  12. Kevin

    Kevin Well-Known Member

    For Google integration, a question about which account to use...
    It looks like the email address is exposed. For example, associating the account here to Google reveals "xenforo@gmail.com" associated to the project name.

    If we were to use our own personal account is there way to change which email address is associated to the project?
     
  13. Kevin

    Kevin Well-Known Member

    To answer that question.... yes, but you need multiple Gmail accounts.

    Once you create the project from Gmail Account A you go to into {Project} => Permission => Add Member and invite Gmail Account B to the project. Then log into Gmail Account B and confirm the invitation. After that go back into {Project} => APIs & Auth => Consent Screen => Email Address and then Gmail Account B will be shown as an option.

    If you end up creating multiple gmail accounts for this purpose, remember to log into Gmail Account B every so often or else it might end up getting deactivated and when that happens you can't recover it (a couple of my web sit names @gmail.com are now in use & no longer usable :().
     
    Steve F likes this.
  14. DRE

    DRE Well-Known Member

    Well that's good to know before I update.
     
  15. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    I have a dedicated gmail account for my site, which is already used for FB, Twitter, etc., so I'll just use that.
     
  16. Noobstradamus

    Noobstradamus Member

    Anyone know why my Twitter button doesn't look correct, but works just fine when clicking on it and also why the Google button does not work or look correct? These are these same settings that worked perfectly with the other social login addon by Guitar. Clicking the Google button does nothing...any thoughts?
     

    Attached Files:

  17. Kevin

    Kevin Well-Known Member

    If by not looking correct you mean the missing icons, there a couple of new images in 1.3....

    http://xenforo.com/community/threads/how-to-upgrade-to-xenforo-1-3.67502/#post-709579
     
  18. Noobstradamus

    Noobstradamus Member

    Touche good sir, so that fixed the button look, but is anyone having issues with the Google+ login button not doing anything when clicked on? Using the associate button in /account/external-accounts appears to work just fine.
     
  19. Kevin

    Kevin Well-Known Member

    Have you tried with the default style? The Google+ link is using a different method to generate its button the versus the more traditional link like the FB & Twitter buttons, it's possible if you're using a modified style that something didn't get updated.
     
  20. Noobstradamus

    Noobstradamus Member

    Must be the popup overlay that is causing it to break...well easy fix then. No more overlay for me :(.
     

Share This Page