• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Import issues: Passwords and emails

#1
Hello,

I'm new at XenForo and I have successfully imported my SMF forum to XenForo (using PhpBB).

Now that everything is imported, I let some of my members log themselves in. But then it seems like their password is incorrect. Also, when they want to recover it with their email, they don't get any email.

Anyone knows what's wrong? Did I do something wrong while importing?

Thanks in advance.

Edit: I made a screenshot of the error logs: http://grab.by/rEwI
 
Last edited:

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#2
Generally speaking, passwords are not preserved via a double import.

The screenshot doesn't show the details of the error.
The full stack trace is required to determine what the issue is.
 
#3
Thanks for the reply!

What do you mean by not preserved via a double import?

Also here is the full log:
Code:
Zend_Mail_Transport_Exception: Unable to send mail. - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137
Generated By: yazo123, Today at 7:16 PM

#0 /home/content/50/10159450/html/community/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Sendmail->_sendMail()
#1 /home/content/50/10159450/html/community/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#2 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/Mail.php(177): Zend_Mail->send()
#3 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/Mail.php(152): XenForo_Mail->sendMail(Object(Zend_Mail))
#4 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/Model/UserConfirmation.php(136): XenForo_Mail->send('yedros13@gmail....', 'yazo123')
#5 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/ControllerPublic/AccountConfirmation.php(98): XenForo_Model_UserConfirmation->sendEmailConfirmation(Array)
#6 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/FrontController.php(337): XenForo_ControllerPublic_AccountConfirmation->actionResend()
#7 /home/content/50/10159450/html/community/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#8 /home/content/50/10159450/html/community/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#9 {main}

array(3) {
  ["url"] => string(71) "http://thempdnation.com/community/index.php?account-confirmation/resend"
  ["_GET"] => array(1) {
    ["account-confirmation/resend"] => string(0) ""
  }
  ["_POST"] => array(5) {
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfConfirm"] => string(1) "1"
    ["_xfRequestUri"] => string(20) "/community/index.php"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
  }
}
 

Jeremy

Well-known member
#4
One you perform a final import into XenForo, it associates the passwords with the software you imported from, not the source software. You'll need to have a custom add-on written to handle the source passwords.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#6
As for the email issue, that indicates a server issue sending mail via PHP. You may want to contact your host about this -- it's a configuration issue on their end. If they can't resolve the issue, you will need to change XenForo to use an external SMTP server in the email
 
#7
As for the email issue, that indicates a server issue sending mail via PHP. You may want to contact your host about this -- it's a configuration issue on their end. If they can't resolve the issue, you will need to change XenForo to use an external SMTP server in the email
Is this always the case when switching to XenForo?
 

Liam W

Well-known member
#10
If your host uses cPanel, or has a page for email accounts, make an email account for your forum and get the SMTP settings for it.

Then enter them into the 'Mail Options' page in the options menu.

Doing this will also make it less likely you'll be filtered as spam.
 
#11
If your host uses cPanel, or has a page for email accounts, make an email account for your forum and get the SMTP settings for it.

Then enter them into the 'Mail Options' page in the options menu.

Doing this will also make it less likely you'll be filtered as spam.
Is it recommended to use that? Or should I wait for an answer from my host? I'm new at this and I never set up email stuff before.
 
#17
bump

I used the SMTP options thingy, it worked for a while but now people still don't get any emails. Maybe I did something wrong?

Also, my host didn't reply yet.