Chat 2 by Siropu

Chat 2 by Siropu [Paid] 2.2.7

No permission to buy (€29.99)

kankan

Well-known member
Hello @Siropu,
When applying Content Ratings reaction to a message, the icon appears then disappear 2 sec later.
Is that normal ?
Thanks

[EDIT] Display works, but after page reloading ;)
 
Last edited:

marquisite

Well-known member
If you re-download the latest version it should do that now on Chat page.

Thank you. I have tested this and it seems to be working well. Thanks again! :D

One thing I've noticed is that user changes (such as username, usergroups with styling) are not updated until the chat page is reloaded. Clicking 'Whisper' in the user list menu may result in a 'no valid recipients' error if the intended recipient has had their username changed (such as via Username Change 2 by Siropu ;)).

Secondly, someone on my site reports that in FireFox when using the user list menu 'Whisper' link, the chat message text box drops down to a new line when they start typing their message. This also happens when tagging/mentioning a user by clicking their name in the chat message list. I can reproduce this in FireFox, but not Chrome. Manually typing the whisper or @tag does not drop to a new line.
Code:
/whisper [username]
message


I have the 'Allow multi-line messages' option disabled. Is this related to a possible Froala editor bug that was mentioned earlier in this thread?
I think there's a bug where if you enable the Ctrl+Enter to insert paragraph breaks option, it will put in an automatic paragraph break right when you enter in a message and you start typing your next one.
You mean Shift + Enter? I have been able to replicate this only on Firefox and looks like an editor bug.
 

Siropu

Well-known member
Is that normal ?
Can you reproduce that on my demo site https://www.siropu.com/forums/chat/ ?

Clicking 'Whisper' in the user list menu may result in a 'no valid recipients' error if the intended recipient has had their username changed
User list update is based on the user id and not the username. I will see if I can do something about it. As for the new line on Firefox, I don't have a solution for that. I don't know why the editor behaves different on Firefox.

I can't find an option to uncheck them by default.
Since it is a user option, the user has to uncheck it.
 

torontotim

Member
I just purchased and installed the Chat2 addon - awesome features and it looks great so far, but I'm having trouble figuring out how to make the chat window appear on the forum page - not just on the Menu but have the active chat window actually open as part of a page as a widget or on the main forum overview page.

One suggestion would be for some default permissions to be set for the Administrator and registered users at time of install, but in any event, I would really like the open chat window for a particular room to be displayed when the site comes up.

Maybe I should have bought the Shoutbox? All I wanted was a single chat room on the main forum page open to everyone. I don't really need private chats, multiple rooms etc.
 

Siropu

Well-known member
In Chat admin options there an option called "Display mode". Select "Above forum list" for forum overview page. If you have the user group permission to change display mode from your own chat user settings, that will override the admin option so if you made the admin change and is not working, that's the reason.
 

torontotim

Member
Got it - thanks! Now, is there a way to display the Chat widget on one page (my main landing page) and also have the bar at the bottom of the screen appear on 'All Pages' for the rest of the site?

If I select All Pages, I only get the bar at the bottom, and the Chat window does not appear on my Home page.
 

SeToY

Well-known member
Just a small bug report: The phrases used under rebuilding "Rebuild reactions counted status" are missing:
1572881788957.png
 

abdfahim

Well-known member
Hi @Siropu, Is it possible to show a particular chat room only on a particular node/page?

To elaborate, let say I have a forum node Movies. I would like to show chat room Movie suggestions below the breadcrumb under Movies node.
 

Siropu

Well-known member
You could do that with chat room embed code. You can find the embed code in room list by clicking on the link icon of a room.

Create an advertisement in XF with position Container breadcrumb (top): Below

And use this code:
Code:
<xf:set var="$nodeId" value="{$__globals.forum.node_id}" />
<xf:if is="$nodeId == 1">
    room embed code 1
<xf:elseif is="$nodeId == 2" />
    room embed code 2
<xf:elseif is="$nodeId == 3" />
    room embed code 3
</xf:if>
Replace values accordingly.
 

abdfahim

Well-known member
Thanks, @Siropu, it works as expected. However, I noticed 2 things:

1) Why the chat window is cropped? I used height = 500, shouldn't it resize accordingly?
Code:
<xf:if is="$__globals.forum.node_id == 100">
<iframe src="https://www.example.com/chat/room/movie-suggestions.7/?fullpage=1" width="100%" height="500" frameborder="0"></iframe>
</xf:if>


2) The blue bar on top- Is it by design? It's coming from the header class
1572995063554.png

1572994940265.png
 

Siropu

Well-known member
Why the chat window is cropped? I used height = 500, shouldn't it resize accordingly?
Yes, it should The issue is probably the blue bar at the top, which I don't see in my tests.
Try this css:
CSS:
#siropuChatFullPage header
{   
     display: none;
}
 

Empty

Active member
Thank you so much for the update that allowed the option to disable alerts from reactions, its much appreciated :) we have gone through the upgrade process to xenforo 2.1 so I'm glad to see the chat works really well!

However there is an issue we have been having since even before the Upgrade, and I thought that upgrading to XF2 would fix this but it appears not. I've experienced this issue mysef a few times and I've gotten many reports that this is an issue, and it's frustrating my members a lot.

When you are typing out a message, and after you press to send it, it will randomly "delete" the message and give error read-outs such as "server not responding", "the server has not responded in time", or "invalid session". Instead of being sent, it just poofs into the Æther and makes it to where you have to type it all out all over again. Other times messages are delayed by ~5 seconds while you see "server has not responded in time", even when the "eating" isn't actually occurring.

Since this has continued onto the Upgrade I definitely suspect that this is very likely due to some issue on my end, but I was wondering if you have any insights about this?
 

Siropu

Well-known member
It might have something to do with ModSecurity, which is a firewall that can be a pain when running XF.
 

nektarios

Member
I was wondering if there is a way of giving some users administrative rights (e.g. when creating a room - admin options) without making them administrators of the forum.
I have created a new user group and have granted them all chat rights but they still do not have administrative rights

Thank you.
 

Sperber

Well-known member
I was wondering if there is a way of giving some users administrative rights (e.g. when creating a room - admin options) without making them administrators of the forum.
I have created a new user group and have granted them all chat rights but they still do not have administrative rights

Thank you.
Create a new usergroup and in usergroup settings, give them Chat-Admin or Moderator privileges (below the general chat settings for normal users).
 
Top