Font Awesome Manager

Font Awesome Manager 1.2.1

No permission to download

akok

Member
The font file is very well minified. But there is no point in counting on a strong improvement in speed. You have a lot of external connections and ads. A set of solutions is needed here and there will be no golden pill.
 

unfairest

Member
Are you 110% sure that you were trying to upgrade from 1.2.0 (and not from 1.2.0 RC 3 or earlier)?
Did the Add-on actually work correctly before you tried to upgrade?
Can you post a log of a rebuild run with log level debug?

I'm upgrading from 1.2.0 Release Candidate 3. I'm not sure if it worked correctly, I came back after a period of absence to update everything.
Where do I find the log of a rebuild with log level debug so I can post it?
 

Kirby

Well-known member
Logging is being done via standard XenForo error log.

You can configure the the log level via the Add-on Options, eg. admin.php?options/groups/kirbyFAM/
 

unfairest

Member
Logging is being done via standard XenForo error log.

You can configure the the log level via the Add-on Options, eg. admin.php?options/groups/kirbyFAM/
Okay, not sure this is exactly what you were looking for, but I set it to debug and found this.
1640837119181.png
1640837139979.png
(That is the top/bottom, should I paste the entire text?)

1640837183956.png
 

Kirby

Well-known member
Okay, not sure this is exactly what you were looking for, but I set it to debug and found this.
This is exactly what I was asking for, but unfortunately it us incomplete and missing the most important part.

That is the top/bottom, should I paste the entire text?
Yes please, ideally as a text file attachment.
Please also carefully read the FAQ on error message Subset is too large to be processed and support for 3rd party Styles/Add-ons.
 

deslocotoco

Well-known member
Hello Kirby!

Houston we have a problem. Just begin to show on my Error Server Log yesterday (or more?).

Check this errors, i think we need a update on this add-on:

First this:

Code:
GuzzleHttp\Exception\ClientException: Client error: `GET https://transfonter.org` resulted in a `403 Forbidden` response: <html> <head><title>403 Forbidden</title></head> <body bgcolor="white"> <center><h1>403 Forbidden</h1></center> <hr> (truncated...) src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Exception/RequestException.php:113 
 Generated by: Admin Jan 2, 2022 at 2:50 AM 
Stack trace
#0 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Middleware.php(66): GuzzleHttp\Exception\RequestException::create(Object(GuzzleHttp\Psr7\Request), Object(GuzzleHttp\Psr7\Response))
#1 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(204): GuzzleHttp\Middleware::GuzzleHttp\{closure}(Object(GuzzleHttp\Psr7\Response))
#2 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(153): GuzzleHttp\Promise\Promise::callHandler(1, Object(GuzzleHttp\Psr7\Response), NULL)
#3 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/TaskQueue.php(48): GuzzleHttp\Promise\Promise::GuzzleHttp\Promise\{closure}()
#4 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(248): GuzzleHttp\Promise\TaskQueue->run(true)
#5 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(224): GuzzleHttp\Promise\Promise->invokeWaitFn()
#6 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(269): GuzzleHttp\Promise\Promise->waitIfPending()
#7 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(226): GuzzleHttp\Promise\Promise->invokeWaitList()
#8 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(62): GuzzleHttp\Promise\Promise->waitIfPending()
#9 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Client.php(131): GuzzleHttp\Promise\Promise->wait()
#10 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Client.php(89): GuzzleHttp\Client->request('get', 'https://transfo...', Array)
#11 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Processor/Transfonter.php(75): GuzzleHttp\Client->__call('get', Array)
#12 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Processor/Transfonter.php(308): Kirby\FontAwesomeManager\Processor\Transfonter->getUserId()
#13 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Helper.php(215): Kirby\FontAwesomeManager\Processor\Transfonter->createSubsets(Array, '/home/politz/fo...', Array)
#14 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Job/FontAwesome.php(806): Kirby\FontAwesomeManager\Helper->createSubsets(Array)
#15 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Job/FontAwesome.php(133): Kirby\FontAwesomeManager\Job\FontAwesome->rebuildFontFiles(Array, Array)
#16 src/XF/Job/Manager.php(260): Kirby\FontAwesomeManager\Job\FontAwesome->run(8)
#17 src/XF/Job/Manager.php(202): XF\Job\Manager->runJobInternal(Array, 8)
#18 src/XF/Job/Manager.php(118): XF\Job\Manager->runJobEntry(Array, 8)
#19 src/XF/Admin/Controller/Tools.php(122): XF\Job\Manager->runByIds(Array, 8)
#20 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(352): XF\Admin\Controller\Tools->actionRunJob(Object(XF\Mvc\ParameterBag))
#21 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(259): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchClass('XF:Tools', 'RunJob', Object(XF\Mvc\RouteMatch), Object(Truonglv\ImageOptimizer\XF\Admin\Controller\Tools), NULL)
#22 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(115): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchFromMatch(Object(XF\Mvc\RouteMatch), Object(Truonglv\ImageOptimizer\XF\Admin\Controller\Tools), NULL)
#23 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(57): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchLoop(Object(XF\Mvc\RouteMatch))
#24 src/XF/App.php(2345): XF\Mvc\Dispatcher->run()
#25 src/XF.php(512): XF\App->run()
#26 admin.php(13): XF::runApp('XF\\Admin\\App')
#27 {main}
Request state
array(4) {
 ["url"] => string(24) "/admin.php?tools/run-job"
 ["referrer"] => string(124) "https://myforum.com/admin.php?tools/run-job&only_id=1174397&_xfRedirect=%2Fadmin.php%3Ftools%2Frebuild%26success%3D1"
 ["_GET"] => array(1) {
 ["tools/run-job"] => string(0) ""
 }
 ["_POST"] => array(3) {
 ["_xfRedirect"] => string(61) "https://myforum.com/admin.php?tools/rebuild&success=1"
 ["_xfToken"] => string(8) "********"
 ["only_ids"] => string(7) "1174397"
 }
}

And than, that:

Code:
LogException: Font Awesome Subset Rebuild N/A:1
 Generated by: Admin Jan 2, 2022 at 2:50 AM
Stack trace
Client error: `GET https://transfonter.org` resulted in a `403 Forbidden` response:
<html>
<head><title>403 Forbidden</title></head>
<body bgcolor="white">
<center><h1>403 Forbidden</h1></center>
<hr> (truncated...)
Request state
array(4) {
 ["url"] => string(24) "/admin.php?tools/run-job"
 ["referrer"] => string(124) "https://myforum.com/admin.php?tools/run-job&only_id=1174397&_xfRedirect=%2Fadmin.php%3Ftools%2Frebuild%26success%3D1"
 ["_GET"] => array(1) {
 ["tools/run-job"] => string(0) ""
 }
 ["_POST"] => array(3) {
 ["_xfRedirect"] => string(61) "https://myforum.com/admin.php?tools/rebuild&success=1"
 ["_xfToken"] => string(8) "********"
 ["only_ids"] => string(7) "1174397"
 }
}

I'm disabling the add-on since i just changed a FA icon and all my customizations are now gone.
 

dethfire

Well-known member
Hello Kirby!

Houston we have a problem. Just begin to show on my Error Server Log yesterday (or more?).

Check this errors, i think we need a update on this add-on:

First this:

Code:
GuzzleHttp\Exception\ClientException: Client error: `GET https://transfonter.org` resulted in a `403 Forbidden` response: <html> <head><title>403 Forbidden</title></head> <body bgcolor="white"> <center><h1>403 Forbidden</h1></center> <hr> (truncated...) src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Exception/RequestException.php:113
 Generated by: Admin Jan 2, 2022 at 2:50 AM
Stack trace
#0 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Middleware.php(66): GuzzleHttp\Exception\RequestException::create(Object(GuzzleHttp\Psr7\Request), Object(GuzzleHttp\Psr7\Response))
#1 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(204): GuzzleHttp\Middleware::GuzzleHttp\{closure}(Object(GuzzleHttp\Psr7\Response))
#2 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(153): GuzzleHttp\Promise\Promise::callHandler(1, Object(GuzzleHttp\Psr7\Response), NULL)
#3 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/TaskQueue.php(48): GuzzleHttp\Promise\Promise::GuzzleHttp\Promise\{closure}()
#4 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(248): GuzzleHttp\Promise\TaskQueue->run(true)
#5 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(224): GuzzleHttp\Promise\Promise->invokeWaitFn()
#6 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(269): GuzzleHttp\Promise\Promise->waitIfPending()
#7 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(226): GuzzleHttp\Promise\Promise->invokeWaitList()
#8 src/vendor/guzzlehttp/promises/src/Promise.php(62): GuzzleHttp\Promise\Promise->waitIfPending()
#9 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Client.php(131): GuzzleHttp\Promise\Promise->wait()
#10 src/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Client.php(89): GuzzleHttp\Client->request('get', 'https://transfo...', Array)
#11 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Processor/Transfonter.php(75): GuzzleHttp\Client->__call('get', Array)
#12 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Processor/Transfonter.php(308): Kirby\FontAwesomeManager\Processor\Transfonter->getUserId()
#13 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Helper.php(215): Kirby\FontAwesomeManager\Processor\Transfonter->createSubsets(Array, '/home/politz/fo...', Array)
#14 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Job/FontAwesome.php(806): Kirby\FontAwesomeManager\Helper->createSubsets(Array)
#15 src/addons/Kirby/FontAwesomeManager/Job/FontAwesome.php(133): Kirby\FontAwesomeManager\Job\FontAwesome->rebuildFontFiles(Array, Array)
#16 src/XF/Job/Manager.php(260): Kirby\FontAwesomeManager\Job\FontAwesome->run(8)
#17 src/XF/Job/Manager.php(202): XF\Job\Manager->runJobInternal(Array, 8)
#18 src/XF/Job/Manager.php(118): XF\Job\Manager->runJobEntry(Array, 8)
#19 src/XF/Admin/Controller/Tools.php(122): XF\Job\Manager->runByIds(Array, 8)
#20 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(352): XF\Admin\Controller\Tools->actionRunJob(Object(XF\Mvc\ParameterBag))
#21 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(259): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchClass('XF:Tools', 'RunJob', Object(XF\Mvc\RouteMatch), Object(Truonglv\ImageOptimizer\XF\Admin\Controller\Tools), NULL)
#22 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(115): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchFromMatch(Object(XF\Mvc\RouteMatch), Object(Truonglv\ImageOptimizer\XF\Admin\Controller\Tools), NULL)
#23 src/XF/Mvc/Dispatcher.php(57): XF\Mvc\Dispatcher->dispatchLoop(Object(XF\Mvc\RouteMatch))
#24 src/XF/App.php(2345): XF\Mvc\Dispatcher->run()
#25 src/XF.php(512): XF\App->run()
#26 admin.php(13): XF::runApp('XF\\Admin\\App')
#27 {main}
Request state
array(4) {
 ["url"] => string(24) "/admin.php?tools/run-job"
 ["referrer"] => string(124) "https://myforum.com/admin.php?tools/run-job&only_id=1174397&_xfRedirect=%2Fadmin.php%3Ftools%2Frebuild%26success%3D1"
 ["_GET"] => array(1) {
 ["tools/run-job"] => string(0) ""
 }
 ["_POST"] => array(3) {
 ["_xfRedirect"] => string(61) "https://myforum.com/admin.php?tools/rebuild&success=1"
 ["_xfToken"] => string(8) "********"
 ["only_ids"] => string(7) "1174397"
 }
}

And than, that:

Code:
LogException: Font Awesome Subset Rebuild N/A:1
 Generated by: Admin Jan 2, 2022 at 2:50 AM
Stack trace
Client error: `GET https://transfonter.org` resulted in a `403 Forbidden` response:
<html>
<head><title>403 Forbidden</title></head>
<body bgcolor="white">
<center><h1>403 Forbidden</h1></center>
<hr> (truncated...)
Request state
array(4) {
 ["url"] => string(24) "/admin.php?tools/run-job"
 ["referrer"] => string(124) "https://myforum.com/admin.php?tools/run-job&only_id=1174397&_xfRedirect=%2Fadmin.php%3Ftools%2Frebuild%26success%3D1"
 ["_GET"] => array(1) {
 ["tools/run-job"] => string(0) ""
 }
 ["_POST"] => array(3) {
 ["_xfRedirect"] => string(61) "https://myforum.com/admin.php?tools/rebuild&success=1"
 ["_xfToken"] => string(8) "********"
 ["only_ids"] => string(7) "1174397"
 }
}

I'm disabling the add-on since i just changed a FA icon and all my customizations are now gone.
Just got this too, updating my style
 

Silmarillion

Active member
There are some styles, including Bolt from Pixelexit, where some icons are no longer displayed with FontAwesome. At least if you are still using an older version. How can I fix this quickly and easily?
 

bzcomputers

Well-known member
There are some styles, including Bolt from Pixelexit, where some icons are no longer displayed with FontAwesome. At least if you are still using an older version. How can I fix this quickly and easily?

Scroll down to "Troubleshooting" section and you will see this...

Troubleshooting​

Some icons are missing, how can I fix this?
This can (and depending on the Style and/or Add-ons will) happen.

Although the Add-on does try to automatically discover as many used icons as possible, it is not possible to find every icon.

If an icon is missing, it can easily be added to the appropriate list to make it available.

There are 4 lists
  • Icons
    This list is for icons that are being used in the selected Font Awesome weight (the default style does use Regular).
  • Light Icons
    This list is for icons that are being used in light weight.
    It is only being used if style property Only use CSS for selected weight is enabled and the selected Font Awesome weight is not Light.
  • Regular Icons
    This list is for icons that are being used in regular weight.
    It is only being used if style property Only use CSS for selected weight is enabled and the selected Font Awesome weight is not Regular.
  • Solid Icons
    This list is for icons that are being used in solid weight.
    It is only being used if style property Only use CSS for selected weight is enabled and the selected Font Awesome weight is not Solid.
If the name and/or weight of a missing icon is unknown, the easiest way to add it is to temporarily enable the option Automatically add missing Icons and reload the page where the icon(s) are missing.
This will automatically add the missing icon and rebuild the subsets.
Alternatively it is also possible to set option Log level to debug - this will generate error log entries for missing icons.

I've tried everything, but icons are still missing. How can I get help?
  1. Set Log level to Debug and perform a rebuild
  2. Enable option Automatically add missing icons
  3. Visit a page that has missing icons in an fresh browsing context (private tab, other browser, completely cleared site data, etc.)
  4. Continue browsing the forums for a few minutes
    This is necessary to trigger the execution of jobs if the site does have only a low amount of traffic (or no traffic at all).
    If this is the case you can simulate traffic by just visiting many different pages to trigger job execution.
    Alternatively it is also possible to run a rebuild job manually at his point.
  5. Recheck the page from step 3)
  6. Take a screenshot of the page that has missing icons and mark the area(s) where icons are missing
  7. Disable the Add-on
  8. Revisit the page from step 3), take another screenshot and mark the area(s) where icons were missing
  9. Take a screenshot showing all settings in Font Awesome
  10. Take a screenshot showing all style properties in Font Awesome
  11. Perform a manual rebuild and save the log to a text file
  12. Start a conversation with me
    Your message must include the URL of the page from step 3), the screenshots as attachments (not embedded!) and the rebuild log.

    If you do provide multiple URLs for pages that have missing icons please include a table like this in your conversation message:
    URLFilename screenshot FAM disabledFilename screenshot FAM enabled
    thread-fam-disabled.pngthread-fam-enabled.png
    member-profile-fam-disabled.pngmember-profile-fam-enabled.png
    If the pages are not publicly accessible please also provide login details for an account that can access them.
 

Masetrix

Well-known member
If you can, install pyftsubset and use it in: /admin.php?add-ons/Kirby-FontAwesomeManager/options
to avoid this problem...

1641324638744.png
 
Last edited:

Silmarillion

Active member
  • Automatically add missing Icon
If this setting is enabled, icons missing on public pages will be added automatically.
This does work independently of build mode.
Enabling this option does increase HTML page size, JS processing time on the client and might cause frequent rebuilds.
Do not enable this option for normal production use.


Is it enough if I activate this option briefly and then deactivate it again when the icons have been added?

And can I safely do this in live mode @Kirby?
 

Robert9

Well-known member
A lot of answers, but if

Client error: GET https://transfonter.org resulted in a 403 Forbidden

happens, they doesnt help?

In my form fields i have a lot of names, but all (not some) icons are gone now.
 

Robert9

Well-known member
Maybe i should use a file from my server for uploading at transfonter.org to get a file back for uploading to my server?
 

Robert9

Well-known member
Ok. I have in /fonts/fa some files as woff and woff2

brands
duotone
light
regular
solid


In the addon if have

icons
solid
regular

and maybe i should not forget the icons i use with an addon for the forums.


I tried:

upload regular plus insert names from form > get back a zip
upload solid plus insert names from form

but what i do with "icons field"; there is no file "icons"

and what i do with my custom ones? Just put them to solid list?

and what i do with brands, we have the usual fb, twitter and three more. We dont have a field "brands", but a file brands.


What i would await:

for every file a field, for every field a file.
upload the orginal, add names to the form, download the squeezed file, upload the file to the server, deinstall addon.

and for own things

Additional Entities ok
but also a file

maybe i should add all names to regular, do the twist and empty all other files?
 

Robert9

Well-known member
Next try:

upload all files
put all names from the addon to the form
convert, download, rename, upload to my server, deactivate the addon

nothing, nada, nitschiwo

:-(

(I cant do anything with the server, it is a managed one)
 

Robert9

Well-known member
One more time:

only upload regular and regular2, add names from addon, convert, download, rename, upload, deactivate addon.

Now i have some icons, but not all. So maybe the list of regular names is not complete. Ok. But a first result ... finally.


And something else:

i have deleted all names in the forms ( i had the idea that these names come from my database after a scan by the addon),
but surprise, now these fields are empty.

I would await:

start the addon, it will search for font-icons and put them to the forms. But ... i am wrong.


So finally i have no idea what the addon is doing.

I got erros that the extern page doesnt allow me, it doesnt collect icon-names (at least doesnt fill the form fields).
 
Last edited:
Top