• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Bounced email error

Martok

Well-known member
#1
I've just found an error relating to bounced emails:

Code:
Server Error Log
Error Info
Zend_Mail_Protocol_Exception: last request failed - library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php:190
Generated By: Unknown Account, Today at 5:23 PM
Stack Trace
#0 /library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php(222): Zend_Mail_Protocol_Pop3->readResponse(false)
#1 /library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php(282): Zend_Mail_Protocol_Pop3->request('PASS XXXXXXXX')
#2 /library/Zend/Mail/Storage/Pop3.php(191): Zend_Mail_Protocol_Pop3->login('bounce@seniorga...', 'XXXXXXXX')
#3 /library/XenForo/Model/EmailBounce.php(288): Zend_Mail_Storage_Pop3->__construct(Array)
#4 /library/XenForo/Deferred/EmailBounce.php(19): XenForo_Model_EmailBounce->openBounceHandlerConnection()
#5 /library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_EmailBounce->execute(Array, Array, 7.9999940395355, '')
#6 /library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999940395355, '', false)
#7 /library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#8 /deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#9 {main}
Request State
array(3) {
  ["url"] => string(40) "http://www.seniorgamers.net/deferred.php"
  ["_GET"] => array(0) {
  }
  ["_POST"] => array(4) {
    ["_xfRequestUri"] => string(75) "/threads/star-wars-battlefront-beta-playable-offline-open-to-everyone.2470/"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
  }
}
I've checked the automated bounce handler settings and they are correct. The email address is a real one.

Screenshot_2015-09-22-20-10-44.png

I'm therefore not sure what the problem is. Any ideas?
 

Tracy Perry

Well-known member
#5
After using this option in the ACP I have gotten 3 server error within an hour. perhaps this is a problem that needs to be addressed.
If it's a Gmail POP/IMAP error (from their POP/IMAP server not responding), how exactly do you suggest that XenForo address it?
Maybe using your own POP/IMAP server would be one way to address it (that way, you don't have to hit a remote site). Better yet, configure your system to use the PHP mail functions... unless you are hiding your IP address via CloudFlare, etc. like a lot of gamer sites do.
 

tommydamic68

Well-known member
#6
If it's a Gmail POP/IMAP error (from their POP/IMAP server not responding), how exactly do you suggest that XenForo address it?
Maybe using your own POP/IMAP server would be one way to address it (that way, you don't have to hit a remote site). Better yet, configure your system to use the PHP mail functions... unless you are hiding your IP address via CloudFlare, etc. like a lot of gamer sites do.
I've disabled it, honestly, I have no clue what it really does. I guess I won't miss it. o_O
 

Martok

Well-known member
#7
I've disabled it, honestly, I have no clue what it really does. I guess I won't miss it. o_O
I suggest you read this.

https://xenforo.com/community/threads/automated-bounce-email-handling.78137/

Note in particular the second paragraph:

Email delivery failures can happen for a wide variety of reasons. If you continually send to an address that has been disabled, for example, this can count against your domain/IP's email reputation. A lower email reputation can lead to reduced email deliverability as your domain may appear to be a spammer.
 

Mike Fara

Active member
#10
This is not an isolated incident. We switched to Google Compute Engine and are seeing the same issue over here.

Code:
Zend_Mail_Protocol_Exception: last request failed - library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php:190
Generated By: Unknown Account, 2 minutes ago
Stack Trace
#0 /home/wf/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php(222): Zend_Mail_Protocol_Pop3->readResponse(false)
#1 /home/wf/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Pop3.php(282): Zend_Mail_Protocol_Pop3->request('PASS uidxm4p5')
#2 /home/wf/public_html/library/Zend/Mail/Storage/Pop3.php(191): Zend_Mail_Protocol_Pop3->login('info@windowsfor...', 'uidxm4p5')
#3 /home/wf/public_html/library/XenForo/Model/EmailBounce.php(288): Zend_Mail_Storage_Pop3->__construct(Array)
#4 /home/wf/public_html/library/XenForo/Deferred/EmailBounce.php(19): XenForo_Model_EmailBounce->openBounceHandlerConnection()
#5 /home/wf/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_EmailBounce->execute(Array, Array, 7.99999785423, '')
#6 /home/wf/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.99999785423, '', false)
#7 /home/wf/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#8 /home/wf/public_html/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#9 {main}
Request State
array(3) {
  ["url"] => string(37) "https://windowsforum.com/deferred.php"
  ["_GET"] => array(0) {
  }
  ["_POST"] => array(4) {
    ["_xfRequestUri"] => string(10) "/admin.php"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
  }
}
It is happening once an hour. IMAP is no better as well.

And here is the root cause of the problem... this is a Google Apps for Work account..

Code:
Resolving hostname...
Connecting...
S:+OK Gpop ready for requests from 184.73.218.144 e15mb156433489ybb
C: CAPA
S:+OK Capability list follows
S:USER
S:RESP-CODES
S:EXPIRE 0
S:LOGIN-DELAY 300
S:TOP
S:UIDL
S:X-GOOGLE-RICO
S:SASL PLAIN XOAUTH2 OAUTHBEARER
S:.
C: USER ****@windowsforum.com
S:+OK send PASS
C: PASS ******
S:-ERR [AUTH] Web login required: https://support.google.com/mail/answer/78754
ERROR: Login failed -ERR [AUTH] Web login required: https://support.google.com/mail/answer/78754
POP3 test failed.
 
Last edited: