• This forum has been archived. New threads and replies may not be made. All add-ons/resources that are active should be migrated to the Resource Manager. See this thread for more information.

Wordpress Dynamic Theme - WPXenCSS

ExpertPixels.com

Well-known member
Don't stress mate all good.. Really appreciate your work tho :) This is my first XF based project so trying to get it right the first time around.. was looking in all the wrong places for the.

I also made a lot of CSS edits via EXTRA.CSS.. i see you have added a lot of fixed to the STYLE.CSS file.. As i know a lot of others also made edits in their EXTRA.CSS file to fix some formatting / image caption issues.. they may need to re-edit their custom css or else some sections may appear out of whack.

Cheers again
 

ExpertPixels.com

Well-known member
Are you using XFRocks' widgets found in his WordPress 3 Bridge? If so, I found there are extra DIVs placed in the "Recent Threads" widget which causes the branding to move to the bottom. If you go to line 211 of the "function_widgets.php" file and remove the following line:

Code:
<?php echo $after_widget; ?>
it corrected the problem. (or at least in my case it did) The problem was in the widget and not the WP Skin.

--Ed
Hey again Ed,

I removed the line above as you mentioned and still have issues when adding further widgets, anyone go more info on this matter ?

Thanks
 

rEd86

Active member
So your branding looks fine without any widgets on the page? Have you tried to identify which widget is at fault? I found the issue by adding one widget at a time and refreshing the home page until I determined which widget was causing the problems. Then I read through the HTML and found the extra closing DIVs in the rendered page, which was forcing the navigation to show up at the bottom. After that it was a matter of going through the widget code and figuring out what needed to be corrected.

You must be using additional widgets that I am not using since my page looks good now. (I'm only using the Recent Posts, [XenForo] Users & [XenForo] Recent Threads widgets)

Good luck!

--Ed
 

glorify

Well-known member
So your branding looks fine without any widgets on the page? Have you tried to identify which widget is at fault? I found the issue by adding one widget at a time and refreshing the home page until I determined which widget was causing the problems. Then I read through the HTML and found the extra closing DIVs in the rendered page, which was forcing the navigation to show up at the bottom. After that it was a matter of going through the widget code and figuring out what needed to be corrected.

You must be using additional widgets that I am not using since my page looks good now. (I'm only using the Recent Posts, [XenForo] Users & [XenForo] Recent Threads widgets)

Good luck!

--Ed
Hey Ed, where was the extra div that was forcing stuff to the bottom with the recent threads block?
 

rEd86

Active member
Hey Ed, where was the extra div that was forcing stuff to the bottom with the recent threads block?
It was at the bottom of the widget - there were two extra closing divs (</div></div>) that were being written.

--Ed
 

bambua

Well-known member
Slightly modified version of this coming in just a bit that fixes the copyright and puts some more translation options in. I hope to have all of those done today or tomorrow.
 

ExpertPixels.com

Well-known member
So your branding looks fine without any widgets on the page? Have you tried to identify which widget is at fault? I found the issue by adding one widget at a time and refreshing the home page until I determined which widget was causing the problems. Then I read through the HTML and found the extra closing DIVs in the rendered page, which was forcing the navigation to show up at the bottom. After that it was a matter of going through the widget code and figuring out what needed to be corrected.

You must be using additional widgets that I am not using since my page looks good now. (I'm only using the Recent Posts, [XenForo] Users & [XenForo] Recent Threads widgets)

Good luck!

--Ed
Thanks for your help, will start digging through my widgets now :( I am using the following widgets: WP Tag Cloud, WP Blogroll, a custom div to provide a two-column placement that is housing 2x 120x600px banners. It is a WPXenCSS widget causing it as im not using any recent topics / thread widgets as of yet.. I do want to soon tho.

Cheers again, if i find the issue i will post a fix for this.
 

bambua

Well-known member
Thanks for your help, will start digging through my widgets now :( I am using the following widgets: WP Tag Cloud, WP Blogroll, a custom div to provide a two-column placement that is housing 2x 120x600px banners. It is a WPXenCSS widget causing it as im not using any recent topics / thread widgets as of yet.. I do want to soon tho.

Cheers again, if i find the issue i will post a fix for this.
Do you have this up live somewhere or only in testing? I could help look through it ;) I'm pretty good at finding stuff in Wordpress.
 

ExpertPixels.com

Well-known member
Nice, how did you get a 3 column layout?
Just using my own divs within a WP text/html widget.. having some issues tho soon as i add any other widgets to the sidebar the header drops to the bottom of the page..

here is my current code for the 2 column section:

- DIV's
Code:
<div id="wp-Siderbar"><div class="wp-Siderbar-left">***LEFT SIDEBAR CONTENT***<div class="wp-Sidebar-right">***RIGHT SIDEBAR CONTENT***
</div></div></div>
NOTE** i have to leave the last div out for it do display correctly (this is what lead me to believe there was a extra closing div laying around in the style / bridge coding somewhere.. i removed it and still can not close the div's correctly)

- CSS
Code:
#wp-Sidebar {
    width: 250px;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    -moz-box-shadow: 2px 2px 4px #000000;
}

.wp-Sidebar-left {
    float: left;
    padding-left: 2px;
    position: relative;
}

.wp-Sidebar-right {
    float: right;
    padding-left: 2px;
    position: relative;
}
Add the css to your EXTRA.CSS file for your XF style.. and add the div coding above to a WP TEXT / HTML widget.. hope that helps.

Darren
 

bambua

Well-known member
Because if that's the case try adding this right after the closing div of wp-Sidebar-left

Code:
<br clear=all />
The problem might be caused by that float that's in there.
 

ExpertPixels.com

Well-known member
Because if that's the case try adding this right after the closing div of wp-Sidebar-left

Code:
<br clear=all />
The problem might be caused by that float that's in there.
Thanks but still no luck.. i don't think it is my custom column causing the issue.. ive removed my custom widget now and added a XF Recent threads widget.. as you can see it's not displaying in a sidebar container / styling.

Cheers again
 

ExpertPixels.com

Well-known member
Ive worked out the widget issue :)

When not adding a title to the custom widget / TXT / HTML ("Arbitrary text or HTML") widget the problem occurs.. once i added a title to the widget all other widgets displayed correctly... so now we know the issue is there any way to resolve the problem ?

Cheers again for everyone's help on this matter.

Darren
 

bambua

Well-known member
Ive worked out the widget issue :)

When not adding a title to the custom widget / TXT / HTML ("Arbitrary text or HTML") widget the problem occurs.. once i added a title to the widget all other widgets displayed correctly... so now we know the issue is there any way to resolve the problem ?

Cheers again for everyone's help on this matter.

Darren
That should help me find it :D let me take a look at the code and figure out what I can do.
 

The Dark Wizard

Well-known member
I have wordpress installed at my root and my forum installed at /forum and those are my settings and look what happens to wordpress ;(...Can any one help?

broken.pngsettings.png
 
Just tried it out, noting that it adds the flexile dark credit even when not using flexile dark. Hell, i don't even have flexile dark installed.

Otherwise seems cool.

Edit: One other thing I noticed. When using child styles, WP takes the parent style, not the child style, resulting in some differences.
 
Top