1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Partial Fix Send Message to users (BUG)

Discussion in 'Resolved Bug Reports' started by Okenyon, Oct 1, 2015.

  1. Okenyon

    Okenyon Active Member

    When I go to send message to users via the new admin setting I click "Send Message" and I just get taken to a blank white screen and nothing happens/is sent...Any ideas please?
     
  2. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    Are there any server errors logged?
     
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Is this before or after the confirmation that you want to send the message? (On the page that gives you the option to preview it)
     
  4. Okenyon

    Okenyon Active Member

    After. I can preview but when I click send this happens.
    Where do I check these, sorry.
     
  5. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    There would be a notice on the ACP home page.

    Does it work with add-one disabled?
     
  6. Okenyon

    Okenyon Active Member

    Looks like this is the culprit, what can be done please?

    "Fatal Error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 33183057 bytes) - library/Zend/Http/Client/Adapter/Socket.php:442"
     
  7. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Can you show the full error, assuming it's logged in XF (which will have some extra details)?

    If not, if that's the error being generated from this, I'd have to guess you have some add-ons involved as I don't think this code would be touching the an HTTP client normally.
     
  8. Okenyon

    Okenyon Active Member

    Error Info
    ErrorException: Fatal Error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 33183057 bytes) - library/Zend/Http/Client/Adapter/Socket.php:442
    Generated By: K, Today at 1:27 PM
    Stack Trace
    #0 [internal function]: XenForo_Application::handleFatalError()
    #1 {main}
     
  9. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    What about the URL/request state elements?
     
  10. Okenyon

    Okenyon Active Member

    Check your inbox please.
     
  11. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    There's an optimization that can be done here, but can you confirm whether you have an add-on that does link title conversion or are you just using the default option for it?
     
  12. Okenyon

    Okenyon Active Member

    Link title conversations?

    All i'm doing is using the default "message users" section from admin?
     
  13. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    When you post a URL on your site, I'm 99.9% sure you have it set to be converted to the page title. I'm trying to confirm whether you've installed an add-on to do this or if you've enabled the "Convert URLs to Page Titles" option (in 1.5). If it's the former, you may need to contact the author; if it's the latter, then it's likely to require a tweak to how to we handle this in a future release.
     
  14. Okenyon

    Okenyon Active Member

  15. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I would completely disable the add-on to see if that helps. It's relevant that the message you're sending has a link to a file with a size that roughly corresponds to the amount of memory being allocated in that error. The default option will probably still be affected to some degree, but it shouldn't be affected as much. For now, I'd recommend disabling the add-on but not enabling the default version until after the messages are sent to avoid causing problems.

    I would note that it's very likely that some of your messages have been sent so there's potential for duplicates (some may have already been duplicated if the page has been refreshed). It's tricky to know who they have been sent to exactly because you're deleting the conversation from your inbox. Determining this may require access to the DB, though as it stands, there isn't an obvious way to skip those users on the next run.

    If you want me to try to determine this, please submit a ticket via your customer area. I would need phpMyAdmin/query access.
     
  16. Okenyon

    Okenyon Active Member

  17. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I believe they are rather similar conceptually, though I don't know the specific functionality of the add-on.
     
  18. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    While I can't fix the add-on that triggered this, I have adjusted the code that caused this indirectly. Autolinking is now down immediately after the conversation is entered, so the preview will reflect this as well.
     

Share This Page