1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rebuilding templates - how important?

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by CyberAP, Mar 8, 2011.

  1. CyberAP

    CyberAP Well-Known Member

    I have more than 10 styles on my localhost, some of them I use very rarely, so no changes to them.
    When I import something into XenForo (language, style, addon) Rebuilding templates takes a lot of time, even when none of the temapltes were changed before previous rebuilding.
    My question is: how is it important for XenForo to rebuild templates? Can I witch it off for some time, delete unnecessary styles and then rebuild templates?
  2. Kier

    Kier XenForo Developer Staff Member

    You could abort the process and hope that it can rebuild later, but I would strongly advise against it. If it could not rebuild later, you'd be in real trouble.
    CyberAP likes this.
  3. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    i wish there was a way to suspend, or batch-process all the template rebuilding.
    it gives a strong impression to users that the site is up and down, or crashing multiple times anytime i do something in the acp
  4. Kier

    Kier XenForo Developer Staff Member

    There are some optimisations we'd like to investigate for the template and phrase rebuilding process, but the code was simply too complex to undertake that task for 1.0, so we will be looking again for 1.1.
    CyberAP, dieketzer and Onimua like this.
  5. Carlos

    Carlos Well-Known Member

    I thought it was easy as pie during the beta and RC phases? What's with the change?

    I felt like I was on vBulletin all over again. *chuckle*
  6. RobParker

    RobParker Well-Known Member

    I just upgraded to v1.0 and when rebuilding the templates I got a blank page at /install/index.php?upgrade/rebuild, is it ok to just hit refresh and let it continue re-building? That seems to work but I just wanted to make sure I wasn't doing anything that would cause problems later...
  7. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Yes, hitting refresh is fine - not sure why you'd get a blank page from it though.
  8. RobParker

    RobParker Well-Known Member

    I assume it's somehow related to the issue you were looking into me before, that for some reason our server halts the script.

Share This Page