• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Not a bug Problem with Akismet

Alluidh

Well-known member
#1
Hi

If you use an askimet key this happens

Code:
Fehlerinformation
Zend_Service_Exception: Invalid url provided for blog - library/Zend/Service/Akismet.php:113
Erstellt von: catgirl, Vor 3 Minuten
Stapelverfolgung
#0 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/Zend/Service/Akismet.php(86): Zend_Service_Akismet->setBlogUrl('//www.rpg-foren...')
#1 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/XenForo/Model/SpamPrevention.php(310): Zend_Service_Akismet->__construct('a7cc67f8498b', '//www.rpg-foren...')
#2 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/XenForo/Model/SpamPrevention.php(281): XenForo_Model_SpamPrevention->_checkAkismet('habt ihr noch P...', Array, Object(Zend_Controller_Request_Http))
#3 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/XenForo/ControllerPublic/Thread.php(529): XenForo_Model_SpamPrevention->checkMessageSpam('habt ihr noch P...', Array, Object(Zend_Controller_Request_Http))
#4 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/XenForo/FrontController.php(337): XenForo_ControllerPublic_Thread->actionAddReply()
#5 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#6 /var/www/www.rpg-foren.com/htdocs/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#7 {main}
Benötigter Status
array(3) {
  ["url"] => string(103) "http://www.rpg-foren.com/threads/mitspieler-fuer-skype-runde-legends-of-the-5-rings-l5r.17451/add-reply"
  ["_GET"] => array(0) {
  }
  ["_POST"] => array(9) {
    ["message"] => string(20) "habt ihr noch Platz?"
    ["_xfRelativeResolver"] => string(94) "http://www.rpg-foren.com/threads/mitspieler-fuer-skype-runde-legends-of-the-5-rings-l5r.17451/"
    ["attachment_hash"] => string(32) "9d5cb7f06a84b00b2572416db5ab1219"
    ["last_date"] => string(10) "1376984806"
    ["last_known_date"] => string(10) "1376984806"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfRequestUri"] => string(70) "/threads/mitspieler-fuer-skype-runde-legends-of-the-5-rings-l5r.17451/"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
  }
}
The answer from Akismet is
Hi xxxxxxx,

This looks like a bug in XenForo's code - we don't maintain that. XenForo support staff should be able to help you:

https://xenforo.com/help/

I contacted them to see if we can provide any assistance.

Kind regards,
xxxxx.
Are you able to help, please?

Kind regards
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#5
In response to this--though it's not 100% fix--I'm at least setting the board URL option to type=url so most recent browsers should prevent that. (I could potentially add some server side validation to it, but that's not something I want to do in a patch release.)