1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 503 Service Unavailable

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Steve F, Aug 18, 2015.

  1. Steve F

    Steve F Well-Known Member

    Getting this error when trying to upload an animated avatar. This happens on all XF installs.

    Running LiteSpeed on this new VPS.

    Failed to load resource: the server responded with a status of 503 (Service Unavailable)
    xenforo.js:334  503 Service Unavailable
    Service Unavailable
    The server is temporarily busy, try again later!
    Proudly powered by  LiteSpeed Web ServerPlease be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.
    I have installed and enabled imagick extension along with checking the ImageMagic option in the ACP.

  2. Steve F

    Steve F Well-Known Member

    Anyone have a thought on this?
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Does it take a while for it to appear? If so, it's likely just taking too long to process the image. This is the downside of allowing animated avatars. You may need to increase a timeout between your web server and PHP.

    If it's happening quickly, that might imply that PHP is crashing (probably the imagick extension).
  4. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    If it is the latter, as suggested by Mike, I've seen some suggestions that this is basically ImageMagick causing a segfault in PHP.

    This is one solution that worked for someone:
    Why does my ImageMagick / Imagick setup always crash when I read from an SVG?

    I feel like we've seen this sporadically with users of XFMG. Generally some combination of upgrading/downgrading ImageMagick or the imagick extension usually solves these things.
  5. rafass

    rafass Well-Known Member

    I have this version and everything is working absolutely perfect with all the gifs:

    Screen shot 2015-08-19 at 5.15.58 AM.png
    Last edited: Aug 18, 2015
  6. Steve F

    Steve F Well-Known Member

    It happens within 5 seconds, or almost instantly.
  7. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Can you please attached the GIF images here? in zip file.
  8. Steve F

    Steve F Well-Known Member

    It doesn't matter, any animated gif will do it. Not sure what a regular gif will do as I didn't try that.
  9. whynot

    whynot Well-Known Member

    Is the flash uploader enabled?
  10. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    That certainly sounds like an imagick/PHP crash then.
  11. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    @Steve F, give me a yell on Slack later and I'll see if I can take a look at it for y'all. It is probably something in the LS PHP compile or possibly the CentOS install (if that's what you used on it).
  12. Steve F

    Steve F Well-Known Member

  13. Denali

    Denali Member

    Were you able to get this resolved?
  14. Steve F

    Steve F Well-Known Member

    No not yet, still an issue but I haven't had much of a chance to debug farther.

Share This Page