1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Zend_Mail_Protocol_Exception: Email to email@live.com failed. Connection timed out.

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by TDUBS, Jul 13, 2015.

  1. TDUBS

    TDUBS Active Member

    Hello,

    I have been receiving the error:
    Code:
     Zend_Mail_Protocol_Exception: Email to email@live.com failed: Connection timed out - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:277
    
    Stack Trace
    Code:
    #0 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(167): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_connect('tcp://alpha.xzn...')
    #1 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(199): Zend_Mail_Protocol_Smtp->connect()
    #2 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
    #3 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
    #4 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/XenForo/Model/MailQueue.php(79): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
    #5 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.9999978542328)
    #6 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(294): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.9999978542328, '')
    #7 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(428): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999978542328, '', false)
    #8 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(373): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
    #9 /home/nginx/domains/mydomain.com/public/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
    #10 {main}
    Request State
    Code:
    array(3) {
      ["url"] => string(38) "http://www.mydomain.com/deferred.php"
      ["_GET"] => array(0) {
      }
      ["_POST"] => array(4) {
        ["_xfRequestUri"] => string(39) "/index.php?conversations/i-want-u.1782/"
        ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
        ["_xfToken"] => string(8) "********"
        ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
      }
    }
    
    Sometimes where the _xfRequestUri string is, it'll be a thread URL rather than whats shown above and it'll say the error has been generated by Unknown Account. I also get ones with the url string:
    Code:
    http://www.mydomain.com/index.php?account-confirmation/resend
    
    I use an external SMTP mail server which is through my cPanel hosting. I tested account registration and received a confirmation email fine but I believe it still showed up in my server error logs similar to whats described as above.

    Thanks!
     
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Well this is saying that the connection to your SMTP server is timing out. It shouldn't have sent the email in that case.

    This would normally be a networking/connection issue. You'd need to contact your host regarding it.
     
    TDUBS likes this.
  3. TDUBS

    TDUBS Active Member

    I sorted it. I think it was because I had the encryption set to nothing on the cPanel email settings when it should have been TLS. I haven't gotten the errors for over a few hours now.
     

Share This Page