1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vBulletin 4 to XenForo Importer [Deleted]

Discussion in 'Add-on Releases' started by Adam Howard, Feb 15, 2012.

  1. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    TheVisitors submitted a new resource:

    vBulletin 4 to XenForo Importer (version 3.5) - Import vBulletin 4 Forum or Suite into XenForo

    Read more about this resource...
     
  2. giorgino

    giorgino Well-Known Member

  3. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    I would 1st need the authors permission to do so. And the importer the author has developed is for vBulletin 3.x. This importer is for vBulletin 4.x If we get an OK from the author, we'd need a few coders who own vBSEO and wouldn't mind testing.

    However....

    For only the time being though, just as a temporary place holder so that nothing gets lost upon the thread locks and so others can still reply and discuss this.

    I'll attach it to this post (only), but with the full reserve that the author may message me and I will remove it without question. And that it is understood until the author OK's anything, that this attachment is NOT open source or part of the release.

    Instructions for vBSEO Likes Import (vBulletin 3.x ONLY):

    Credit:

    ragtek
    http://xenforo.com/community/members/ragtek.82/
     
  4. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    I've sent a quick PM to Ragtek. It will be completely his / her call on this matter.
     
    giorgino likes this.
  5. giorgino

    giorgino Well-Known Member

    True. However I've seen that some users here used Ragtek's add-on in vB4 migration (with a little modification)
     
    TheVisitors likes this.
  6. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    Good news.

    I got a very quick reply.

     
    giorgino likes this.
  7. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    This is good. Now to get over the hill.... I don't currently own vBSEO. So this is something I'll need some help on.

    Good reason why this is Open Source;)
     
    giorgino likes this.
  8. giorgino

    giorgino Well-Known Member

    I can test the migration for you (us). I've to migrate two vBSEO/vB4 boards to XenForo in these days... ;)
    Don't ask me to manage the code. I don't have the knowledge :(
     
    TheVisitors likes this.
  9. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    If you need any assistance with the migrations, give me a shout :)
     
    Dinh Thanh and TheVisitors like this.
  10. giorgino

    giorgino Well-Known Member

    Thank you SchmitzIT, I've only the vBSEO issue, that I hope to solve with this "add-on" :)
     
    Dinh Thanh likes this.
  11. rjordan

    rjordan Member

    What version(s) of Xenforo will this import into from what version(s) of vBulletin? At one point, it was said that existing import utilities would not work with Xenforo/vBulletin past a certain point.
     
  12. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    This has been tested using vBulletin 4.1.10 (current) and XenForo 1.1.12 (current). Did a quick test and so far, it also seems to work with vBulletin 4.1.11 Beta and I would suspect it may also work with vBulletin 4.1.12

    The version that "maybe" a game changer could be vBulletin 4.2 as they "claim" a lot will be changed. Keep in mind though that it will be a few months (Spring / Summer 2012) before vBulletin has that out though.
     
  13. rjordan

    rjordan Member

    Thanks. I will update my test site to current and will try the import. Much appreciated for the quick response.
     
    TheVisitors likes this.
  14. Mr. Goodie2Shoes

    Mr. Goodie2Shoes Well-Known Member

    Found one glitch:
    all the apostrophes seem to have been replaced by "’"

    I had to log into phpMyAdmin and run this query:
    Code:
    UPDATE `xf_post` SET `message` = REPLACE(message, "’", "'"); 
    to fix this...
     
    TheVisitors likes this.
  15. mmoore5553

    mmoore5553 Well-Known Member

    curious i found a weird glitch as i migrated all my cms articles over but it does not have the correct author at all. It has someone that commented and his comment was erased also. Anyone know how i can fix this or how to move just the cms articles back in only?
     
  16. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    I find that to be a random effect anytime you port over another forum software. The cause really is unknown. The solution is doing as you have done (thanks for providing that) or attempting the import again.
     
    Mr. Goodie2Shoes likes this.
  17. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    I can not confirm this.

    I've done several test imports (5) on my site and helped import 2 other sites (7 total) without this issue.
     
  18. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    If you could help find solution that would be wonderful.


    As stated above, I don't own vbSEO. And so someone was kind enough to let me play around with things on their test site. They made a few inquires and needless to say, vbSEO was less than helpful when they discovered what the plan was and that someone else (me) was accessing the software.

    So at this moment, production has come to a halt for importing vbSEO likes or re-writes.
     
  19. mmoore5553

    mmoore5553 Well-Known Member

    Is there any way to just run the import script for cms articles again. I tried to do that but it wanted me to do users, usergroups, everything before hand.
     
  20. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    Sadly.... No.

    This is true for any importer on any system (XenForo, vBulletin, phpBB, IPB).

    Importing is a process that needs to be followed through in an orderly fashion.

    Converting anything is a little like voodoo magic since technically no forum software is made to be converted (vBulletin is no exception, as they'd wish no one ever left). I can still remember when it was impossible to convert X into any Y.
     

Share This Page