1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

User complaining about not being able to login at work?

Discussion in 'Forum Management' started by PumpinIron, Dec 1, 2015.

  1. PumpinIron

    PumpinIron Active Member

    Okay, I have a user on my forum who tells me that he can view my forum just fine (as a guest) at work, but when he tries to login to my forum he gets the following error message:

    84638F11-7A8E-4EB9-B226-BD9A0A2397C8_zpssmsu7vt5.jpg

    He tells me that he can login just fine without any error messages from his smart phone or his home computer, this just happens at work.

    My thought is that this might be related to IT security from within his work network. However, he said he can get into any other Internet forums just fine.

    Has anyone ever experienced anything like this on their board?
     
  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    I would say, looking at the screenshot, it is related to some corporate system implemented by his IT department to block access to certain websites. There will be nothing you can do to stop that from happening, and he will have to speak to his IT department to get it whitelisted in their system.
     
  3. PumpinIron

    PumpinIron Active Member

    This is what I figured, I just thought I would ask.

    Is that odd though that he can login to other forums on the Internet without issue though? I told him maybe the reason for that is that some of those other forums have been around for over a decade, where as mine is only 2 months old.
     
  4. PumpinIron

    PumpinIron Active Member

  5. iTuN3r

    iTuN3r Well-Known Member

    I have the same issue with few members can't do much about it .
     
  6. PumpinIron

    PumpinIron Active Member

    Okay, gotta love overprotective IT departments in that case. How annoying!
     
  7. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    The underlying cause could vary. Your site could be wrongly categorised or not even categorised at all. It's usually configurable very easily by the IT department, though whether they're willing to is another question ;)
     
  8. PumpinIron

    PumpinIron Active Member

    Yep, and I highly doubt any IT department is going to whitelist my site just so one of their employees can waste time at work =P
     
    Ernest L. Defoe likes this.
  9. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    You'd be surprised. When I worked in a similar IT department we were only attempting to block certain categories of sites and everything else was fine within an acceptable use policy. Sometimes sites were wrongly categorised and we would unblock them on request.
     
  10. lazy llama

    lazy llama Well-Known Member

    Odd that he can view it as a guest, but not when he tries to log in. That would indicate it's not blocking by hostname (or IP) but objecting to something else either in the URL or maybe what the board is sending back?
     
  11. Optic

    Optic Well-Known Member

    Might be worthwhile getting your URL reviewed and categorised w/reputation for the SmartFilter database here: https://trustedsource.org/en/feedback/url

    I know a lot of proxies out there use that list. Some proxies will automatically block websites that are "uncategorised", it's unlikely they'd target your forum individually..
     
  12. Amin Sabet

    Amin Sabet Well-Known Member

    I couldn't visit my own forum from my own work until I went https. After that, no problems.
     

Share This Page