1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Successful import vB 4 to XF!

Discussion in 'General XenForo Discussion and Feedback' started by Big Dan, Feb 20, 2012.

  1. Big Dan

    Big Dan Active Member

    This morning I imported my board from vB 4 to Xenforo. 500k posts/37k threads in just shy of 9 hours. Thanks for making this an easy import. The hardest part was the waiting. :)
  2. Morgain

    Morgain Well-Known Member

    Dan really great you made it over. I remember when you were a baby enquirer and now look at you!
    Give us a link so we can peek!
    Big Dan likes this.
  3. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Thans, that wasn't so long ago. :) http://ourdjtalk.com
  4. Morgain

    Morgain Well-Known Member

    nice and sleek

    good balanced but not boring logo.
    bit of custom in appearance/ style properties
    which is not hard

    if you stick with xf standard it can confuse people with here.
    Big Dan likes this.
  5. Jarod

    Jarod Active Member

    Ohh, no redirect for old discussions :eek: ... please do it
  6. Big Dan

    Big Dan Active Member

    I tried, I really did. The instructions weren't very clear from the start. No matter what I did going to an old thread kicked me back to the homepage. Google will catch up with me I suppose; maybe I'll give it another go tomorrow.
  7. Ingenious

    Ingenious Well-Known Member

    Well done, there's no turning back now :)

    If by being kicked back to the homepage during a redirect, you mean clicking on a link on vB puts you to your Xenforo forum homepage, that's usually a sign the redirect scripts are not configured properly, for example, you have the wrong table name for the archived posts (it happened to me) in the config file.
  8. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Thanks Ingenious. That's what is happening. I defined my table 'vb4_import' in 301config.php but read later on a post that the vB 4 redirector plugin only supported the default table name 'archive_import_log'. It would've been nice if that was noted in the first post and I would've left the import with the default name.
    Calamity James likes this.
  9. Brandon Sheley

    Brandon Sheley Well-Known Member

    Congrats Sir!
    Big Dan likes this.
  10. Mike54

    Mike54 Active Member

    Congratulations, Dan. My import from IPB 3.2 was very positive and I hope you have the same results.
    Big Dan likes this.
  11. Calamity James

    Calamity James Active Member

    YOU SIR, ARE AWESOME. Sorry for the caps, but after looking around for ages not being able to sort that, renaming the table to xf_import_log has got my redirects working!

    I'd rather not have all that data as the last import though so I'll try and change the vb4 redirect script to accommodate the 301config.php settings!

    In the meantime, muchos thank you ever so much! :D

    (PS: Congrats on the migration, you have a similar number of posts to the forum I just migrated! :))
    Big Dan likes this.
  12. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Thanks James. :) How'd you rename you're table through phpmyadmin? I'd really like to get the redirects working as Webmaster tools is showing a bunch of soft 404 errors.
  13. Calamity James

    Calamity James Active Member

    Open up the table, choose Operations, then there should be a 'rename table to' option (you might want to make sure there isn't a blank xf_import_log table that already exists)


    Big Dan likes this.
  14. Big Dan

    Big Dan Active Member


    I was going to poke around but I don't like to poke around in phpmyadmin unless I really have to.
  15. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Awesome my redirects are all working now! Thank you so much for the tip James.
    Jarod likes this.

Share This Page