1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Remove Dropdown Menus

Discussion in 'Styling and Customization Questions' started by Davyc, Oct 12, 2015.

  1. Davyc

    Davyc Well-Known Member

    Hi All

    I'm attempting to remove the dropdown menus on the main menu tabs (Forums, Media, Showcase, Members, etc) but the usual SplitCtrl css trick in the Extra.css file doesn't seem to work in XF 1.5

    Anyone any ideas how to lose these dropdowns - they're redundant when the options they display are already shown in the sub menu bar.

    Many thanks
  2. Russ

    Russ Well-Known Member


    #XenForo .navTabs .SplitCtrl {
    display: none;
    But keep in mind the dropdowns do serve a purpose. Letting your users easily click "New Posts" while they're browsing the media gallery or the members page via the dropdown is a must have for me. If you remove the dropdown arrows it'll potentially just create more clicks the user needs to go through to get certain places.
    Amaury likes this.
  3. Davyc

    Davyc Well-Known Member

    Thanks for the reply Russ, but it doesn't work. Using theme UI.X from Audentio, so not sure whether that is where the problem lies. I did raise a ticket with Audentio but I'm told that this is not part of their support policy.

    The reason I want rid of them is that the links are already there in the sub-menu that appears when the main item is clicked - having them as drop downs just adds links surplus to requirements.

    As an aside this is the code that is being generated that governs the drop downs:

    <div class="Menu JsOnly tabMenu xengalleryTabLinks" id="XenForoUniq0" style="visibility: visible; display: block; left: 406.5px; top: 396px;">
    And the CSS is an Element style not to be found in any CSS file that I can see:

    element.style {
        visibility: visible;
        display: block;
        left: 406.5px;
        top: 396px;
    Any other ideas?
    Last edited: Oct 13, 2015
  4. Russ

    Russ Well-Known Member

    If it's something specific to UI.X you could try posting in the resource thread and maybe another UI.X user would be able to help.

    That CSS works on the default style just fine from what I can tell. So if it's a style "conflict" you would be best to seek support from there.
  5. Davyc

    Davyc Well-Known Member

    Thanks Russ - I reckon I'm just going to leave UI.X and get one of your themes - I haven't time to waste trying to sort this out and AD don't seem to want to help.

Share This Page