• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Remove bad email from queue

#1
We've a rogue email attempted to being sent for the last month or two due to a bad email address. The email address has been corrected over a month ago but it is still stuck in the queue. How (even through the database) does one remove this from the queue?

Server Error Log
Error Info
Zend_Mail_Protocol_Exception: Queued, Email to bademail@sbcglobal..net failed: 5.1.3 Bad recipient address syntax - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:431
Generated By: Unknown Account, A moment ago
Stack Trace
#0 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(289): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_expect(Array, 300)
#1 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(211): Zend_Mail_Protocol_Smtp->rcpt('channel1958@sbc...')
#2 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#3 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#4 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/SV/EmailQueue/XenForo/Model/MailQueue.php(149): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#5 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): SV_EmailQueue_XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.9999969005585)
#6 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.9999969005585, '')
#7 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999969005585, '', false)
#8 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#9 /path/to/the/domain.com/httpdocs/forums/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#10 {main}

Request State
array(3) {
["url"] => string(49) "http://www.domain.com/forums/deferred.php"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(3) {
["_xfRequestUri"] => string(52) "/forums/threads/nope/"
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
I think you must have an add-on that does requeuing because XF doesn't do that by default (the error message is slightly different from the original one as well).
 
#3
It was; after troubleshooting I found it to be Email Queuing Enhancements not working for some reason. Once I disabled it, the repeated queues stopped (reenabling it forced the same email to continue to try so I'm just going to remove the addon).