1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 PHP Errors after upgrade to 1.2.2

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by parklanephil, Nov 7, 2013.

  1. parklanephil

    parklanephil Member

    Since upgrade to 1.2.2 we are getting several php timeout errors:
    PHP Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in E:\Domains\o\oigorgeous.com\user\htdocs\forum\library\Zend\Db\Statement\Mysqli.php on line 208

    This seems to happen quite regularly. We have upgraded all addons as we thought we had an issue with one particular one, although upgraded the issue remains.
    Noticeable the board is slower too.

    URL is www.oigorgeous.com
     
  2. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    This is closely a server issue.
     
  3. parklanephil

    parklanephil Member

    Please explain
     
  4. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    You have a script that continuously times out. It's a DB Query, but is there any more to the error message? Like a stack trace?
     
  5. parklanephil

    parklanephil Member

    Server Error Log
    Error Info
    ErrorException: Fatal Error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded -library\Zend\Db\Statement\Mysqli.php:281
    Generated By: Unknown Account, Today at 12:08 PM
    Stack Trace
    #0 [internal function]: XenForo_Application::handleFatalError()
    #1 {main}
    Request State
    array(3) {
    ["url"] => string(32) "http://www.oigorgeous.com/forum/"
    ["_GET"] => array(0) {
    }
    ["_POST"] => array(0) {
    }
     
  6. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    If you disable add-ons, get you get the error to disappear?
     
    parklanephil likes this.
  7. parklanephil

    parklanephil Member

    Error Info
    ErrorException: Fatal Error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded -library\Zend\Db\Statement\Mysqli.php:208
    Generated By: Unknown Account, Today at 12:07 PM
    Stack Trace
    #0 [internal function]: XenForo_Application::handleFatalError()
    #1 {main}
    Request State
    array(3) {
    ["url"] => string(56) "http://www.oigorgeous.com/forum/members/dawnimpaway.234/"
    ["_GET"] => array(0) {
    }
    ["_POST"] => array(0) {
    }
    }
     
  8. parklanephil

    parklanephil Member

    We have tried and it remains
     
  9. gldtn

    gldtn Well-Known Member

    Just curious how did you disable them, one by one or did you globably disabled the listeners?

    Try adding this to you /library/config.php file and see if it remains:

    PHP:
    // Disable Listeners for debugging purpose
    $config['enableListeners'] = false;
     
  10. parklanephil

    parklanephil Member

    We disabled the ones that the logs appeared to be causing issues. When that didnt work we re-enabled and disabled others
     
  11. parklanephil

    parklanephil Member

    I have added that line will report back
     
  12. parklanephil

    parklanephil Member

    Could that line in the file stop a ratings add on from working?
     
  13. parklanephil

    parklanephil Member

    I just noticed that 2 add ins stopped working with that line in, but the site was reacting faster and no errors although it was only like it for an hour. We seem to go a fair few hours without issue and then get an hour of time outs then back to normal
     
  14. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    That line will stop all add-ons from working, which is the point of it.

    If there are no issues with all add-ons disabled then remove that line and enable each add-on one at a time until you find the offending one.
     
    gldtn likes this.
  15. parklanephil

    parklanephil Member

    It appears to be the xfsoccer addin. There were 2 of us trying to resolve and we each thought the other had tried disabling this one. Now this has been disabled it appears to have stopped the error.
    The add in says compatible with 1.2.x here but on its own website 1.2.0. If we had seen that we would have never upgraded.
    Can we roll back to 1.2.0?
     
  16. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    The only way to to do that is by restoring from a database backup and replacing the files on the server.

    You will lose any content created since the backup was taken.
     
  17. parklanephil

    parklanephil Member

    If i backup again now and reinstall will that work
     
  18. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    No.
    You can't downgrade to a previous version without doing a complete restore.
     
  19. parklanephil

    parklanephil Member

    Thanks for the help
     
  20. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Oh and you appear to have changed the copyright text which is against the terms of the license.

    Please restore it.
     

Share This Page