1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 Need help with friendly URLs

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Rho Delta, Oct 11, 2011.

  1. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

  2. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

  3. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Does your server support mod_rewrite?
     
  4. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    HAHA. I ninja'd the brogan bot. He must have been stuck in some algorithm or something.
     
    MGSteve likes this.
  5. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    My host said it does... do I need to configure something in cPanel?
     
  6. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    So do I need to update a config file to not get it to mess up my current threads when I select the friendly URLs option?
     
  7. James

    James Well-Known Member

    Check your site via FTP, do you see a .htaccess file in your XenForo root?
     
  8. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    No, the config files actually do the rewriting for you. Switching to the Friendly URLs basically does nothing more than make sure the web server looks for the config file to inform it how the URLs should be displayed.

    Without the config file, it will not know, and thus you see an error.

    Think of it as a dictionary for the web server :)
     
  9. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    Very helpful. I will try to get this done today and let you know if it crashes my pages again! :p

    Thanks so much for the help guys.
     
  10. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    No worries. The manual is pretty self-explaining, so you ought to be alright :)
     

Share This Page