1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 JUST PLEASE HELP

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Chris57, Sep 20, 2015.

  1. Chris57

    Chris57 Member

    Omg so I bought XenForo and I am a little disappointed... Some people including myself don't understand all of this, I made the mysql and all that stuff and I am just down to putting things in the "www" file. Once I did that I went to my internet browser and type in "localhost" as stated. It came up with the following error message.

    The following errors occurred while verifying that your server can run XenForo:

    The directory C:\wamp\www\data must be writable. Please change the permissions on this directory to be the world writable (chmod 0777). If the directory does not exist please create it.

    The directory C:\wamp\www\internal_data must be writable. Please change the permissions on this directory to be the world writable (chmod 0777). If the directory does not exist please create it.

    Please help me! I spent $140 and I want this up tonight!!!
     
  2. rainmotorsports

    rainmotorsports Well-Known Member

    It sounds like you are trying to learn two things at once. If you have never run a web server before you are in over your head. I also hope you are installing this on wamp for testing and not trying to run the server out of your house in a poorly configured environment.

    I'd honestly suggest throwing a few bucks a month on shared hosting just so you have something that actually works while you learn the forum software. As easy as it could be to setup a webserver it's not entirely in the scope of support. As far as getting your directory permissions setup I'm sure someone will point you in the right direction. Apache and windows file permissions were a source of hatred for me.
     
    imthebest likes this.
  3. Chris57

    Chris57 Member

    Yes, I am on wamp and everything else is great. I am on the final step here and that's fixing this error... After that I will be all set.
     
  4. SneakyDave

    SneakyDave Well-Known Member

    If you're using wamp, you shouldn't see those errors about chmodding directories because your windows (wamp) environment doesn't use that type of permission system
     
    0ptima likes this.
  5. Chris57

    Chris57 Member

    By chance do you have skype, maybe you could help me resolve this
     
  6. Russ

    Russ Well-Known Member

    First off you need to stop spamming people for help. That isn't going to tide well on here and really isn't allowed. Have some patience.
     
  7. Chris57

    Chris57 Member

    Hmm, did you just spend $140? I just spent my money and I want results.
     
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Do these two folders exist?

    C:\wamp\www\data

    and

    C:\wamp\www\internal_data

    If they don't exist, does the error go away if you create them manually?
     
  9. Chris57

    Chris57 Member

    Sorry, I am a "noob" exist where?
     
  10. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    On your computer.

    It's the "file" you mentioned in your first post:
    If you go there, do you see a "data" folder and a "internal_data" folder?
     
  11. 0ptima

    0ptima Well-Known Member

    post a screen shot of your 'www' folder
     
  12. Chris57

    Chris57 Member

    They are not
     
  13. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Create them (Right Click > New > Folder). Does the error go away?
     
  14. Chris57

    Chris57 Member

    That is on my laptop and its laggy
     
  15. Chris57

    Chris57 Member

    Can u give me the exact name?
     
  16. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    When you're viewing the "www" folder, right click in an empty space, go to "New" from the menu and then "Folder".

    A new folder will be created, give it a name of "data".

    Repeat the same steps, but give the second folder a name of "internal_data".
     
  17. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    I wasn't going to say anything, but Russ does have a point.

    In terms of official support from a member of staff, you would only be guaranteed a response if you submitted a ticket to us. Even then, we only guarantee a response between UK office hours (Monday to Friday, 9-5). It's currently 2am on a Sunday morning here on the UK.

    I'm happy to try and help you, but please be respectful to other members, and appreciative that anyone helping you on the forum is doing so in their own time.
     
  18. Chris57

    Chris57 Member

    Let me try and okay sorry about that
     
  19. Chris57

    Chris57 Member

    IT WORKED!!!!! Thank you so much!
     
  20. Chris57

    Chris57 Member

    Wait, as it was creating the tables my internet dropped D:
    Once I got it back up I went to the page again and a huge error message popped up starting in "zend"
     

Share This Page