1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MG 1.1 help, errors when importing from sonnb Gallery!!

Discussion in 'Media Gallery Support' started by zoldos, Sep 18, 2016.

  1. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    I was able to import my *albums* from sonnb's gallery, but when it went to the next step, I got this:

    Code:
    Mysqli prepare error: Unknown column 'social_group_id' in 'field list'
    
    [LIST=1]
    [*]Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
    [*]Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
    [*]Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
    [*]Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
    [*]Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1638
    [*]XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1627
    [*]XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1419
    [*]XenForo_DataWriter->save() in XenGallery/Model/Importers.php at line 167
    [*]XenGallery_Model_Importers->importMedia() in XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php at line 465
    [*]XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->_importMedia() in XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php at line 335
    [*]XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->stepMedia() in XenForo/Importer/Abstract.php at line 124
    [*]XenForo_Importer_Abstract->runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 189
    [*]XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 241
    [*]XenForo_ControllerAdmin_Import->_startStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 184
    [*]XenForo_ControllerAdmin_Import->actionStartStep() in XenForo/FrontController.php at line 351
    [*]XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
    [*]XenForo_FrontController->run() in /var/www/vhosts/thetorturedsoul.net/httpdocs/admin.php at line 13
    [/LIST]
    

    Help!
     
  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    I see no reference in our code to the field named social_group_id so I'm not certain where this is coming from.

    If you have any add-ons which add social group functionality to XFMG then you should disable this before running the import. The same applies to any add-on which may extend the Gallery functionality.

    If the issue persists after disabling the add-on, you may actually have to seek support from the author of that add-on.
     
    zoldos likes this.
  3. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    Fixed it. I disabled a social groups mod. Thank you very much! :)
     
  4. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    One more thing, can my forum be "off-line" during the import? I closed my board *during* the import and now it seems stuck at 0.22%
     
  5. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    It can be online or offline, it shouldn't really make much difference to the import process.
     
  6. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    Okay cool. I turned it off and re-started the import. I have about 20k pictures and 240 videos. It's been at 0.22% for about 10 mins. Is this normal?
     
  7. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    STILL stuck at 0.22%. It looks like it's looping as I keep seeing a "Continue" button repeatedly flashing for a split second. After more examination with "Inspect Page", it appears to be looping this over and over:

    Code:
    /js/xenforo/xenforo.js?_v=2d06e7ec:209 XenForo.init() 27ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    /js/xenforo/xenforo.js?_v=2d06e7ec:223 XenForo.activate(#document)
    /js/xenforo/xenforo.js?_v=2d06e7ec:209 XenForo.init() 28ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    /js/xenforo/xenforo.js?_v=2d06e7ec:223 XenForo.activate(#document)
    xenforo.js:209 XenForo.init() 26ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    xenforo.js:223 XenForo.activate(#document)
    xenforo.js:209 XenForo.init() 32ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    xenforo.js:223 XenForo.activate(#document)
    xenforo.js:209 XenForo.init() 29ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    xenforo.js:223 XenForo.activate(#document)
    /js/xenforo/xenforo.js?_v=2d06e7ec:209 XenForo.init() 28ms. jQuery 1.11.0/1.2.8-dev
    Navigated to https://thetorturedsoul.net/admin.php?import/import
    
    :(
     
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    This is often a sign that PHP is actually crashing in the background.

    Check there are no errors logged in the Server Error Log in the Admin CP.

    If that's empty, you should look at your web server and/or PHP error logs on the server.
     
  9. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    I'm not sure what to look for in the log. The filename is "error_log" and it's just above my site's root folder. Is this the right one? Can you offer any other assistance? I'd really like to try your Gallery mod....
     
  10. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Well, are there any errors in there that might be related to the Gallery? Can your host provide any further assistance? We're obviously limited in the support we can provide when it comes to possible server issues.
     
  11. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    My host/server is completely unmanaged and I'm given full control. I have no idea, the log was a bunch of gobly gook.

    It's all good, I'll go back to sonnb's gallery I suppose....

    Thanks anyway!
     
  12. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Unfortunately when you take the decision to save money by having an unmanaged server and do everything yourself, sometimes you have to be prepared to troubleshoot issues yourself and learn how to do that.

    If you create a ticket from your Customer Area with FTP access, database access and Admin CP access I might be able to coerce the error out.
     
    zoldos likes this.
  13. zoldos

    zoldos Well-Known Member

    My support has already expired. :( The main reason for the move was to see if it would fix video uploads, but I think I've narrowed down the issue.

    I appreciate your time! :)
     

Share This Page