• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

MG 1.1 big problems importing from XenGallery, help!

zoldos

Well-known member
#1
I installed XFMG without a hitch (on XF 15.5.a). However, when attempting to import from sonnb's XenGallery, I got major server errors and couldn't even get past step 2. Help!!

@Chris D

Code:
Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1638
XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1627
XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1419
XenForo_DataWriter->save() in XenGallery/Model/Importers.php at line 167
XenGallery_Model_Importers->importMedia() in XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php at line 465
XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->_importMedia() in XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php at line 335
XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->stepMedia() in XenForo/Importer/Abstract.php at line 97
XenForo_Importer_Abstract->runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 189
XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 241
XenForo_ControllerAdmin_Import->_startStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 184
XenForo_ControllerAdmin_Import->actionStartStep() in XenForo/FrontController.php at line 351
XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
XenForo_FrontController->run() in /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/admin.php at line 13
This was produced during the import (it obviously stopped). There is more in my server log. But it was too much to post. :(
 

zoldos

Well-known member
#4
I also get this repeatedly (whenever I access the forum it seems).

Code:
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Unknown column 'social_group_id' in 'field list' - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
Generated By: Vex, A moment ago
Stack Trace
#0 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('INSERT INTO `xe...')
#1 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), 'INSERT INTO `xe...')
#2 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('INSERT INTO `xe...')
#3 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(574): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `xe...', Array)
#4 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/DataWriter.php(1638): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('xengallery_medi...', Array)
#5 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/DataWriter.php(1627): XenForo_DataWriter->_insert()
#6 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/DataWriter.php(1419): XenForo_DataWriter->_save()
#7 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenGallery/Model/Importers.php(167): XenForo_DataWriter->save()
#8 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php(465): XenGallery_Model_Importers->importMedia(24, '/var/www/vhosts...', 'sonnb_xengaller...', Array, Array, Array)
#9 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenGallery/Importer/SonnbXenGallery.php(335): XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->_importMedia(Array, Array, false)
#10 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/Importer/Abstract.php(97): XenGallery_Importer_SonnbXenGallery->stepMedia(0, Array)
#11 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php(189): XenForo_Importer_Abstract->runStep(Object(sonnb_XenGallery_XenForo_ControllerAdmin_Import), Object(XenForo_ImportSession), 'media', 0, Array)
#12 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php(241): XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep(Object(XenGallery_Importer_SonnbXenGallery), Object(XenForo_ImportSession), 'media', 0, Array)
#13 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php(184): XenForo_ControllerAdmin_Import->_startStep(Object(XenGallery_Importer_SonnbXenGallery), Object(XenForo_ImportSession), 'media', Array)
#14 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/FrontController.php(351): XenForo_ControllerAdmin_Import->actionStartStep()
#15 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#16 /var/www/vhosts/usve102383.serverprofi24.com/avulsion2.com/ts/admin.php(13): XenForo_FrontController->run()
#17 {main}
Request State
array(3) {
  ["url"] => string(56) "https://www.avulsion2.com/ts/admin.php?import/start-step"
  ["_GET"] => array(1) {
    ["import/start-step"] => string(0) ""
  }
  ["_POST"] => array(2) {
    ["step_media"] => string(12) "Import media"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
  }
}
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#5
This would appear to be an underlying issue with your social groups add-on. You'll need to post in the related resource thread to get advice from the author.