1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 Errors in DB after upgrade

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by LPH, Jun 19, 2013.

  1. LPH

    LPH Well-Known Member

    This error was in the log:

    Code:
    Error Info
    Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Table 'xenforo.xf_resource' doesn't exist - C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\Zend\Db\Statement\Mysqli.php:77
    Generated By: lph, Monday at 3:20 PM
    Stack Trace
    #0 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\Zend\Db\Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('?????SELECT res...')
    #1 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\Zend\Db\Adapter\Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '?????SELECT res...')
    #2 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\Zend\Db\Adapter\Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('?????SELECT res...')
    #3 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\XenForo\Model.php(219): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('?????SELECT res...', Array, 2)
    #4 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\XenResource\Model\Resource.php(108): XenForo_Model->fetchAllKeyed('?????SELECT res...', 'resource_id')
    #5 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-content\themes\twentyeleven-child-tuxreportsnetwork\footer.php(32): XenResource_Model_Resource->getResources(Array, Array)
    #6 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-includes\template.php(407): require_once('C:\Program File...')
    #7 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-includes\template.php(383): load_template('C:\Program File...', true)
    #8 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-includes\general-template.php(63): locate_template(Array, true)
    #9 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-content\themes\twentyeleven-child-tuxreportsnetwork\index.php(54): get_footer()
    #10 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-includes\template-loader.php(47): include('C:\Program File...')
    #11 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-blog-header.php(16): require_once('C:\Program File...')
    #12 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\index.php(17): require('C:\Program File...')
    #13 {main}
    Request State
    array(3) {
      ["url"] => string(17) "http://localhost/"
      ["_GET"] => array(0) {
      }
      ["_POST"] => array(0) {
      }
    }
    
    The XF Resource Manager is installed on the local server.
     
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    That was triggered by your custom code, so it's sort of hard to give any suggestions, especially if you can't reproduce it. If you can, then I suggest that you changed the DB your install is pointing to, to one that doesn't have the RM.

    Note that error was produced in Monday.
     
  3. xf_phantom

    xf_phantom Well-Known Member

    You could improve your code and include a check if the RM is installed( http://xenforo.com/community/threads/suggestion-is-addon-installed.43221/#post-565279), before calling the RM model

    #5 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\wp-content\themes\twentyeleven-child-tuxreportsnetwork\footer.php(32): XenResource_Model_Resource->getResources(Array, Array)

    #4 C:\Program Files (x86)\Zend\Apache2\htdocs\community\library\XenResource\Model\Resource.php(108): XenForo_Model->fetchAllKeyed('?????SELECT res...', 'resource_id')
     

Share This Page