• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Error at step 2b followed by 500

#1

I first tried redownloading the zip and reuploading everything, increased js/xenforo/cache_rebuild.js to 3000000, data and internal data folder are chmod to 777.

I still can't get it installed. I'm just stuck at 2b and then I show server error 500. I have 1and1 so I don't have access to server error logs but they provide a php script for this that you insert. The code is here: http://faq.1and1.com/scripting_languages_supported/php/14.html

Where and how would I put it what file?

The shared hosting has a maximum of 40mb php memory max and you can't increase it. I've installed ipb 3 and vbulletin 3.8 without a problem. If the php memory is the problem, can anyone recommend a another host? If anyone wants to try themselves, my site is listed in the profile, forum is in webroot, no forum subfolder.​
 

Erik

Well-known member
#2
I still can't get it installed. I'm just stuck at 2b and then I show server error 500. I have 1and1 so I don't have access to server error logs but they provide a php script for this that you insert. The code is here: http://faq.1and1.com/scripting_languages_supported/php/14.html

Where and how would I put it what file?​
This is intended to be inserted into any custom scripts you write. It can't be used with XenForo. A code 500 Internal Server Error won't show up in the PHP error log anyway, since it's at the web server level. Unfortunately you'll probably need to contact your host so they can give you the specific error message or tell you what is wrong. :)
 
#5
Uploaded the statement.php patch but no improvement, have tried refreshing the page and going back and trying again. It goes as far as "Rebuilding... Templates (Importing)" before saying an error occured, click the button (server errror 500 comes up instead). I have a php info page at dieselmazda.com/phptest.php , can anyone tell me if they see the problem and how to fix it? I am not a programmer so this is quite confusing to me. This is not an install on my computer.
 

Blandt

Well-known member
#6
If you do not have access to the server log, you can't do much. even if we find the cause, most likely you cannot change anything since you don't even have access to the log.

My suggestion is get in touch with your host and have them install it for you. If they refuse look for another host. there is a thread here somewhere with the recommendations
 

nestor718

Active member
#7
I'm getting to the same point in the install script so most likely this is a PHP bug. On IIS7 I get 'PHP has encountered and stack overflow' so that's probably the same 500 error. There's a bug reported that is very similar to what I'm seeing:

http://bugs.php.net/bug.php?id=27946

I'll try and run this on my home box and PHP 5.3.3 (I'm running PHP 5.2 on my production server) and see if this is a version problem. Will report back in a few hours ;)