1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Email trouble with new registrations

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Laurentius, Aug 16, 2014.

  1. Laurentius

    Laurentius Active Member


    I am having some problems with a server error occurring every time someone register at the forum.

    Error info:

    Zend_Mail_Transport_Exception: Email to emailadress@gmail.com failed: Unable to send mail. mail(): Policy restriction in effect. The fifth parameter is disabled on this system - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137

    Stack Trace:

    #0 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Sendmail->_sendMail()
    #1 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
    #2 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/Mail.php(175): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Sendmail))
    #3 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/Mail.php(152): XenForo_Mail->sendMail(Object(Zend_Mail))
    #4 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/Model/UserConfirmation.php(136): XenForo_Mail->send('emailadress@gmail.co...', 'Svedrin')
    #5 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/ControllerPublic/Register.php(427): XenForo_Model_UserConfirmation->sendEmailConfirmation(Array)
    #6 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/FrontController.php(347): XenForo_ControllerPublic_Register->actionRegister()
    #7 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
    #8 /customers/c/f/2/designworld.se/httpd.www/forum/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #9 {main}

    Does it have something to do with my host or xenforo?
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    This is mostly your host, but you can go into the mail options in XF and disable the -f parameter usage. Note that this will prevent bounce messages from being returned to you properly. (No way around that.)
  3. Laurentius

    Laurentius Active Member

    Ok thanks for the answer. If I would contact the host, what is the issue with their servers making this option unavailable to me? What should I ask them?
    Malcolm M likes this.
  4. Malcolm M

    Malcolm M Active Member

    Sorry for posting on an old post but I need help with this also. Like What @Laurentius said what should I ask them?
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    If you want to use the -f parameter and you are receiving the same error message, contact your host and ask them to enable it.
    Malcolm M likes this.

Share This Page