• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Fixed Email address in url path incorrectly creates a mailto link

rellect

Well-known member
#1
Just playing with something and found this:
When linking a url that contains email address in the path it is incorrectly creates a mailto link.

For example, linking this
Code:
http://test.com/search=k@k.com
Will result in
Code:
mailto:http://test.com/search=k@k.com
This is only happens when using the Link button in the editor.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
I've changed some ordering here to fix this (to ensure that if it finds http: or https: at the start it's considered a web link), thanks.
 
#3
Necrobumping, sorry. I see my problem is related to topic.

When i add a mailto://prta@prteamwork.com link to a social media button in our announcement template, it get changed to http://mailto://

Here's the code:
Code:
[CENTER][FONT=Arial][SIZE=6]
[URL='http://prteamwork.com'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/New%20social%20media%20buttons/prta_social_button_2.png[/IMG][/URL] [URL='http://www.prteamwork.com/link-forums/teamspeak.326/'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/New%20social%20media%20buttons/teamspeak_social_media_button_v2.png[/IMG][/URL] [URL='https://www.facebook.com/TeamworkAlliance'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/Flat%20Social%20Media%20Icons%20%5BBoxxed%5D%20-%20TwelveSkip/64x64%20PNG/64-facebook.png[/IMG][/URL] [URL='https://twitter.com/TeamwrkAlliance'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/Flat%20Social%20Media%20Icons%20%5BBoxxed%5D%20-%20TwelveSkip/64x64%20PNG/64-twitter.png[/IMG][/URL] [URL='https://twitter.com/TeamwrkAlliance'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/Flat%20Social%20Media%20Icons%20%5BBoxxed%5D%20-%20TwelveSkip/64x64%20PNG/64-googleplus.png[/IMG][/URL] [URL='https://twitter.com/TeamwrkAlliance'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/New%20social%20media%20buttons/steam_sosial_media_button.png[/IMG][/URL][URL='http://prteamwork.com/forums/-/index.rss'] [IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/New%20social%20media%20buttons/64-rss.png[/IMG][/URL] [URL='http://prta@prteamwork.com'][IMG]https://dl.dropboxusercontent.com/u/10770568/PRTA/New%20social%20media%20buttons/email_sicoal_button.png[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/CENTER]
And this is what it looks added in text editor on this page:



Is this a feature or a bug or am i missing something :confused:

Thanks for help on advance.

-Temexter

PRTA Communications Dept. Lead
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
#4
The correct format for a mail URL is as follows: mailto:example@example.com.

In HTML:
HTML:
<a href="mailto:example@example.com">example@example.com</a>
In BB Code:
Code:
[EMAIL]example@example.com[/EMAIL]
Or to include text/images:
Code:
[EMAIL='example@example.com'][IMG]http://example.com/example.jpg[/IMG][/EMAIL]