1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Class 'XenForo_Error' not found in /var/www/dev-netrider/library/XenForo/Application.php

Discussion in 'Resource and Add-on Discussions' started by Mouth, Nov 1, 2013.

  1. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Im copying a bunch (~20) of add-on uploads/... to my dev server )as part of testing for 1.1 upgrade to 1.2) and get the following error as soon as I do so....

    Fatal error: Class 'XenForo_Error' not found in /var/www/dev-netrider/library/XenForo/Application.php on line 362

    Fatal error: Class 'XenForo_Error' not found in /var/www/dev-netrider/library/XenForo/Application.php on line 384

    Both line 362 and 384 are trying to ...

    Code:
    XenForo_Error::logException
    Anyway of tracking down, which add-on it could be?
     
  2. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Activating $config['enableListeners'] = 0; in config.php means the homepage is blank (no error, as per above) and admin CP is blank too
     
  3. borbole

    borbole Well-Known Member

    Try to upload them one at a time till you find the one(s) that it is throwing that error.
     
  4. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Yeah, was hoping there was an easier way ;)
     
  5. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    If you have a decent editor, you should download your library folder to your PC (excluding Zend and XenForo directories as the error is unlikely to be contained in those) and do a find in path and search for XenForo_Error.
     
    Mouth likes this.
  6. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Thanks, "library# grep -ir XenForo_Error *" identified 5 add-ons. Without having access to the admin CP to uninstall them, can I action their removal - 1 by 1 - to resolve and identify? Is it as easy as renaming or removing the directory within library/
     
  7. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    Can you verify this file actually exists?

    /var/www/dev-netrider/library/XenForo/Error.php

     
    FeralMonkeyBoy and Chris D like this.
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    @SchmitzIT is right:

    That file SHOULD be there.

    If it isn't, you should probably re-upload all files.
     
  9. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Thanks. Yes, exists ...
    Code:
    [...]
    -rw-r--r--  1 root www-data  1910 Oct 10 16:54 DnsBl.php
    drwxr-xr-x  2 root www-data  4096 Oct 10 16:54 EditHistoryHandler
    -rw-r--r--  1 root www-data  7342 Oct 10 16:54 Error.php
    -rw-r--r--  1 root www-data  1479 Oct 10 16:54 Exception.php
    -rw-r--r--  1 root www-data  813 Oct 30 07:38 Facebook.php
    [...]
    Tried "library/XenForo/Install/run-upgrade.php" again, but this didn't resolve.

    Silly me didn't take a file copy between 1.2 upgrade and copying over add-ons either :(
    Guess the only option is to restore back to 1.1
     
  10. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    Grab me on skype (peter.schmitzit) and let's see if we can work around this :)
     
  11. Mouth

    Mouth Well-Known Member

    Thanks, much appreciate the offer. Although I have already gone back to 1.1 and did the 1.2 upgrade again, and then applied each add-on one by one and found the issue.

    QapTcha @ http://xenforo.com/community/threads/xf-qaptcha.41043/page-6#post-621439 was the issue, with a file permissions issue the same as experienced by http://xenforo.com/community/threads/xf-qaptcha.41043/page-7#post-639512
     
    SchmitzIT likes this.
  12. SchmitzIT

    SchmitzIT Well-Known Member

    Glad to hear you sorted it out Jason :)
     

Share This Page