• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Can't install Xenforo on my VDS

SeVeN

Active member
#1
Hi, i try to install the Forum but it don't work :(

Error:
Code:
Server Error

is_readable() [<a href='function.is-readable'>function.is-readable</a>]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/var/www/username/data:.)
XenForo_Application::handlePhpError()
is_readable() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/Zend/Cache/Backend.php at line 208
Zend_Cache_Backend->_isGoodTmpDir() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/Zend/Cache/Backend.php at line 178
Zend_Cache_Backend->getTmpDir() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/Zend/Cache/Backend/File.php at line 123
Zend_Cache_Backend_File->__construct() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/Zend/Cache.php at line 153
Zend_Cache::_makeBackend() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/Zend/Cache.php at line 94
Zend_Cache::factory() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Application.php at line 513
XenForo_Application->loadCache()
call_user_func_array() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Application.php at line 706
XenForo_Application->lazyLoad() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Application.php at line 736
XenForo_Application::get() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Model.php at line 146
XenForo_Model->_getCache() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Model/DataRegistry.php at line 158
XenForo_Model_DataRegistry->set() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Model/Cron.php at line 393
XenForo_Model_Cron->updateMinimumNextRunTime() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Model/Cron.php at line 568
XenForo_Model_Cron->importCronEntriesAddOnXml() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Model/Cron.php at line 504
XenForo_Model_Cron->importCronDevelopmentXml() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php at line 35
XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php at line 26
XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/Install/Controller/Install.php at line 243
XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/FrontController.php at line 303
XenForo_FrontController->dispatch() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/library/XenForo/FrontController.php at line 132
XenForo_FrontController->run() in /var/www/username/data/usr/sites/dft-x/install/index.php at line 17
How can i install the forum???

Thanks
 

Attachments

brendanc

Active member
#2
You mention VDS... I am assuming this is Virtual Dedicated Server. You should have access to php.ini

Looks like your PHP Safe Mode is on.

Edit your php.ini and find

Code:
safe_mode = on
Replace with:

Code:
safe_mode = off
 

SeVeN

Active member
#5
  1. PHP requirements are satisfied.
  2. Safe Mode is turned off.
These requirements have been met prior to installation :(
 

SeVeN

Active member
#7
Problem solved!

Solution:
  1. Added a line in Virtual host (httpd.conf):
    Code:
    php_admin_value open_basedir "/var/www/username/data:/tmp/"
  2. Edited a line in Cach Settings (<xenForo>\library\Zend\Cache\Backend\File.php)
    Code:
    'cache_dir' => null,
    to
    Code:
    'cache_dir' => '/var/www/sevenos/data/usr/sites/dft-x/temp',
All thanks! ;)