• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.4 Alert Problem with watched threads...

RyanC

Active member
#1
So, this just bounced up in my forum. When a new reply is posted to a watched thread, the user watching that thread is not sent an alert. Alerts seem to be working for user tagging and what not, but not watched threads. I've tried disabling all add ons and that doesn't seem to help.

Is there a setting or something I could have accidentally changed?

Ryan
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#2
Has the user read the thread prior to there being a new post?

Have you tested it?
Does it do it for you?
 

RyanC

Active member
#3
@Brogan

I tested it myself. Here's how:

1. I found a thread that the user is watching.

2. I posted on that thread from my account.

3. I then logged on using a different browser to this user's account.

4. No alerts...

And apparently, I have a number of users with the same issue.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#4
If it is only happening to some members then it could be account settings or not having read the threads.
Or possibly an add-on involved.
 

RyanC

Active member
#5
I just confirmed that it's not settings by testing an alert on my own account. It appears as if alerts on watched threads just isn't working.
 

RyanC

Active member
#6
An update:

When a new reply is added to a watched thread, it does show up on "Unread Watched Threads" page. However, the alert is not sent to the user... I've double checked the user's alert preferences and they are as they should be.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#7
Disable all add-ons and test in a completely unedited default style, with all custom JS removed or disabled.
 

RyanC

Active member
#8
I thought for sure that if I disabled all add ons and went to the default style that everything would work again and then I'd be stuck trying to figure out the issue from there... But I did so... I disabled all add ons and went to the default style... Still, no alerts on watched threads.
 

RyanC

Active member
#9
@Brogan

I "fixed" it sort of... In admin>options>Email Options, there is this setting:

options.jpg
I disabled it... and now alerts are being sent.

So I guess this is a real bug? I made sure that each account I was testing had been active...
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#11
If you go to the user edit page in the ACP, what does the last activity say for one of the users?