1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.3 XenForo 1.3.0 Beta 4 install problems

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by MITK, Feb 19, 2014.

  1. MITK

    MITK Member

    So i am trying to upgrade to XenForo 1.3.0 Beta 4 but when i upload and go to the upload folder to install i get permissions issues

    So i do a chmod on the upload folder but the internal_data folder is missing, I checked the zip file and i don't see it in there as well, not sure if this is an error with the package or not but wanted to post it for the devs


    XenForo 1.3.0 Beta 4 - Errors
    The following errors occurred while verifying that your server can run XenForo:

    • The directory /home/..../public_html/forums/upload/data must be writable. Please change the permissions on this directory to be world writable (chmod 0777). If the directory does not exist, please create it.
    • The directory /home/..../public_html/forums/upload/internal_data must be writable. Please change the permissions on this directory to be world writable (chmod 0777). If the directory does not exist, please create it.
    Please correct these errors and try again.
     
  2. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    If you are installing, you should download the full package. If you are upgrading use the upgrade package. If the directory is missing (and you are upgrading), create it or restore from a back up. You'll need both directories to be writeable.
     
  3. MITK

    MITK Member

    Jerrmy, I am upgrading from B3 so i download the upgrade package but the folder wasn't in the zip file so i am not sure if its just a blank empty folder or has files in it..
     
  4. MITK

    MITK Member

    Just tried to add directory and follow the directions and now i get an internal server error.

    Internal Server Error
     
  5. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    Internal Server errors are hard to diagnose. Do you have a back up of your site before you attempted to upgrade?
     
  6. MITK

    MITK Member

    The internal server error comes after I follow the directions below, I think there might be something missing or wrong with the Beta 4 zip file.



    XenForo 1.3.0 Beta 4 - Errors
    The following errors occurred while verifying that your server can run XenForo:

    • The directory /home/..../public_html/forums/upload/data must be writable. Please change the permissions on this directory to be world writable (chmod 0777). If the directory does not exist, please create it.
    • The directory /home/..../public_html/forums/upload/internal_data must be writable. Please change the permissions on this directory to be world writable (chmod 0777). If the directory does not exist, please create it.
    Please correct these errors and try again.
     
  7. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    A simple chmod shouldn't cause those issues.

    Your site was working before the upgrade?
     
  8. MITK

    MITK Member

    Still working great, got that error message on the upload folder for beta 4 update.

    when i tried to upgrade.
     
  9. Liam W

    Liam W Well-Known Member

    Are you uploading the upgrade package to the correct location?

    It looks like your forums are stored in public_html/forums, and you should be uploading the contents of the upload folder to that directory, not uploading the actual upload folder there.

    Liam
     

Share This Page