1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 Upgrade won't move past 1.1.0 Beta 1, Step 3

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by tmb, Apr 19, 2014.

  1. tmb

    tmb Active Member

    Upgrading from 1.0.3 to 1.2.5 and it has been hung on the 1.1.0 Beta 1, Step 3 step for about an hour. Restarted the server to see if that would help and same thing. Didn't have this issue with a test update.

    Is there any way around this?
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    That suggests it's step 4 which is the problem, which involves an xf_post table alter.

    How big is your forum?
     
  3. tmb

    tmb Active Member

    Like 11 million posts
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    That would explain it then.
    You need to wait for the query to complete, it may take some time.
     
  5. tmb

    tmb Active Member

    Thanks for the quick response. I've had my browser time out a few times, will it still go through eventually? Any way to do it manually with a query or anything else to speed it up?
     
  6. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You should really be using the CLI upgrader for a forum that big.
     
  7. tmb

    tmb Active Member

    Didn't know that option existed. Is there a guide or anything on the CLI steps?
     
  8. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    It needs to be run from the CL as a php executable.

    For example, on my local host I would run this command from C:\xampp\php:
    Code:
    php.exe c:\xampp\htdocs\test\community\library\xenforo\install\run-upgrade.php
     

Share This Page