1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Unknown column 'data.file_path' in 'field list' - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Nuno, Aug 29, 2015.

  1. Nuno

    Nuno Active Member

    Hello,

    Just finish upgrade to 1.5 from 1.4.10 and I got these errors:

    Code:
    Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Unknown column 'data.file_path' in 'field list' - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
    Generated By: Unknown Account, há 11 minutos
    Stack Trace
    #0 /srv/www/example.com/public/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('\r\n\t\t\tSELECT med...')
    #1 /srv/www/example.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '\r\n\t\t\tSELECT med...')
    #2 /srv/www/example.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('\r\n\t\t\tSELECT med...')
    #3 /srv/www/example.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(753): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('\r\n\t\t\tSELECT med...', 12858)
    #4 /srv/www/example.com/public/library/XenGallery/Model/Media.php(37): Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchRow('\r\n\t\t\tSELECT med...', 12858)
    #5 /srv/www/example.com/public/library/XenGallery/ControllerHelper/Media.php(175): XenGallery_Model_Media->getMediaById(12858, Array)
    #6 /srv/www/example.com/public/library/XenGallery/ControllerPublic/Media.php(1331): XenGallery_ControllerHelper_Media->assertMediaValidAndViewable(12858)
    #7 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/FrontController.php(347): XenGallery_ControllerPublic_Media->actionFull()
    #8 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
    #9 /srv/www/example.com/public/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #10 {main}
    Request State
    array(3) {
      ["url"] => string(55) "http://www.example.com/media/46-jpg.12858/full"
      ["_GET"] => array(1) {
        ["/media/46-jpg_12858/full"] => string(0) ""
      }
      ["_POST"] => array(0) {
      }
    }
    I uploaded both xf and xfmg files and run 1.5 update and then the xfmg update.
     
    Last edited: Aug 29, 2015
  2. Nuno

    Nuno Active Member

    and these too

    Code:
    ErrorException: Undefined index: tags - library/XenForo/Model/Thread.php:1850
    Generated By: Unknown Account, há 17 minutos
    Stack Trace
    #0 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/Model/Thread.php(1850): XenForo_Application::handlePhpError(8, 'Undefined index...', '/srv/www/example...', 1850, Array)
    #1 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/ControllerHelper/ForumThreadPost.php(86): XenForo_Model_Thread->prepareThread(Array, Array)
    #2 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/ControllerPublic/Thread.php(32): XenForo_ControllerHelper_ForumThreadPost->assertThreadValidAndViewable(11225, Array, Array)
    #3 /srv/www/example.com/public/library/DailyStats/ControllerPublic/Thread.php(7): XenForo_ControllerPublic_Thread->actionIndex()
    #4 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/FrontController.php(347): DailyStats_ControllerPublic_Thread->actionIndex()
    #5 /srv/www/example.com/public/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
    #6 /srv/www/example.com/public/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #7 {main}
    Request State
    array(3) {
      ["url"] => string(79) "http://www.example.com/threads/title..11225/"
      ["_GET"] => array(1) {
        ["/threads/title.11225/"] => string(0) ""
      }
      ["_POST"] => array(0) {
      }
    }
     
  3. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Did it happen in the few moments between uploading the files and running the upgrade?

    Has it happened since? Or is it continuing to happen?

    If the errors have now stopped and you can now view media and threads normally then there's likely nothing to worry about.
     
  4. Nuno

    Nuno Active Member

    It happen after upload xf and xfmg files and after running xf upgrade.
    Yes .. media is there without problems
     
  5. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    It's unlikely the issues will continue after the upgrade has been run.

    You can see the URLs that triggered the errors on the error messages. See the request state section for the URL.

    If you can visit those pages now and there are no more errors then the errors just occurred before or during the upgrade (and this is expected).
     
  6. Nuno

    Nuno Active Member

    Chris,

    Yes, I can see the media but notice this:

    Code:
    array(3) {
      ["url"] => string(55) "http://www.example.com/media/70-jpg.12881/full"
      ["_GET"] => array(1) {
        ["/media/70-jpg_12881/full"] => string(0) ""
      }
      ["_POST"] => array(0) {
      }
    Note the dash instead of the dot between the title and the image id...
     
  7. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Looks normal to me.

    The title is 70 jpg or 70.jpg and the media ID is 12881.
     
  8. Nuno

    Nuno Active Member

    Code:
    array(3) {
      ["url"] => string(55) "http://www.example.com/media/70-jpg{DOT}12881/full"
      ["_GET"] => array(1) {
        ["/media/70-jpg{DASH}12881/full"] => string(0) ""
      }
      ["_POST"] => array(0) {
      }
     
  9. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Not sure I see your point. That's normal. The . Is what separates the title and the media ID.
     
  10. Nuno

    Nuno Active Member

    Ok ... just thought that could be something related, but it's working ok :)
    Thanks
     
    Chris D likes this.
  11. Nuno

    Nuno Active Member

    @Chris D just a question to be sure... When we upgrade xf and an oficial addon should we upload xf files, upgrade xf, upload addon files and finnaly upgrade the addon or we can upload both xf and the addon files and then upgrade xf and addon after?
     
  12. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    It doesn't really matter, you should be fine with uploading both sets of files at once and then running both upgrades.
     

Share This Page