• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Server Error Log:- Prepared statement needs to be re-prepared - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214

DaveL

Well-known member
#1
My server log seems to be getting bombarded with the same error:

Server Error Log
Error Info Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Prepared statement needs to be re-prepared - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
Generated By: coutureairport, 15 minutes ago

Stack Trace #0 /home/airportc/public_html/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array) #1 /home/airportc/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array) #2 /home/airportc/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(753): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('\n\t\t\tSELECT node...', 57) #3 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Model/Forum.php(29): Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchRow('\n\t\t\tSELECT node...', 57) #4 /home/airportc/public_html/library/XenForo/ControllerHelper/ForumThreadPost.php(179): XenForo_Model_Forum->getForumById(57, Array) #5 /home/airportc/public_html/library/XenForo/ControllerHelper/ForumThreadPost.php(38): XenForo_ControllerHelper_ForumThreadPost->getForumOrError(57, Array) #6 /home/airportc/public_html/library/XenForo/ControllerHelper/ForumThreadPost.php(77): XenForo_ControllerHelper_ForumThreadPost->assertForumValidAndViewable(57, Array) #7 /home/airportc/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Thread.php(32): XenForo_ControllerHelper_ForumThreadPost->assertThreadValidAndViewable(18687, Array, Array) #8 /home/airportc/public_html/library/bdSocialShare/XenForo/ControllerPublic/Thread.php(17): XenForo_ControllerPublic_Thread->actionIndex() #9 /home/airportc/public_html/library/BestAnswer/ControllerPublic/Thread.php(18): bdSocialShare_XenForo_ControllerPublic_Thread->actionIndex() #10 /home/airportc/public_html/library/Snog/ThreadPerms/ControllerPublic/Thread.php(21): BestAnswer_ControllerPublic_Thread->actionIndex() #11 /home/airportc/public_html/library/DailyStats/ControllerPublic/Thread.php(7): Snog_ThreadPerms_ControllerPublic_Thread->actionIndex() #12 /home/airportc/public_html/library/XenForo/FrontController.php(351): DailyStats_ControllerPublic_Thread->actionIndex() #13 /home/airportc/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch)) #14 /home/airportc/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run() #15 {main}

Request State array(3) { ["url"] => string(78) "http://www.airportcitygame.com/threads/chanel-royal-air-alliance.18687/page-29" ["_GET"] => array(0) { } ["_POST"] => array(0) { } }
Any ideas on what might be causing this?
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
#2
Actually, this kind of thing is usually a MySQL issue. If you have a particularly old version of MySQL it's advisable to upgrade it (to at least MySQL 5.5).

Otherwise, try increasing these values in MySQL:

table_definition_cache
table_open_cache

Could you let us know what the existing values are?
 

DaveL

Well-known member
#3
Actually, this kind of thing is usually a MySQL issue. If you have a particularly old version of MySQL it's advisable to upgrade it (to at least MySQL 5.5).

Otherwise, try increasing these values in MySQL:

table_definition_cache
table_open_cache

Could you let us know what the existing values are?
I asked the host and they said

The server uses mariadb10 version of mysql.
We have increased the values mentioned,
So far it looks to have done the job! Thanks for your help.

One quick question, i've upgraded to v1.5.15a - However in my acp it just says 1.5.15 - Is that correct?