• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.1 Problem sending mass email

#1
Hi there, I am having a problem sending a mass email, I did a search and found a thread on here of someone else who was having the same problem and the reply suggested that the mysql may have been exceeded and to speak to hosting about increasing the following

max_allowed_packet
wait_timeout

I have been onto my hosting and they have told me that they have increased them to

max_allowed_packet = 10M
wait_timeout=40

However I am still getting the same error when attempting to send the mass email.

I am wondering if this is enough to increase it to or should it be more?

The error I am getting when sending the mass email is

Code:
An exception occurred: Mysqli prepare error: MySQL server has gone away in /home/chataddi/public_html/library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php on line 77
 
Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 825
Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchOne() in XenForo/Error.php at line 50
XenForo_Error::unexpectedException() in XenForo/Application.php at line 295
XenForo_Application::handleException()
Thanks in advance.
 
#3
Thank you :)

Is there any rough idea of how high those settings should be or is it a case of change the settings until the problem goes?

Thanks.
 
#6
They changed to the defaults and all seems to be working fine now :) managed to send a mass email with no errors and emails seem to have gone through :)

Thanks.