1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.3 Permissions suddenly not working for Premium users?

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by AshRobboTI, Jul 25, 2014.

  1. AshRobboTI

    AshRobboTI Member

    A few of my latest Premium users have made bug reports that they can't see the 'Premium Forums' of which are exclusively set up with viewing permission for the user group along with editing there user title?

    Seems strange as the permissions are actually set for them to be able to do so? Does anyone know what's causing such issue? Thanks in advance
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Permissions don't change on their own.
    If you haven't made any changes, it could be an add-on.

    You can use the Analyze Permissions function to determine the status of an individual user/forum combination.
     
  3. AshRobboTI

    AshRobboTI Member

  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You have Never set in the Registered user group, according to the first screenshot.
     
  5. AshRobboTI

    AshRobboTI Member

    It was all working fine previously? and that's as I'm wanting it to be exclusive to Premium users
     
  6. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    If they are members of both groups, it would never have worked.

    Never cannot be overridden.
     
    Amaury likes this.
  7. AshRobboTI

    AshRobboTI Member

    have no idea then as everything was working fine, the forums for premium are also unviewable for them however was previously too. 1.3.4 can only be the thing I can think off possibly causing it? How do I resolve
     
  8. Martok

    Martok Well-Known Member

    Something or someone has changed the permissions, they don't change by themselves. A XenForo upgrade wouldn't cause this - there'd be plenty of others reporting permission changes if it did.

    You'll need to sort out the permissions of the Registered group. You shouldn't use Never, you should use Not Set (No).

    I suggest you thoroughly examine all permissions for all groups in case someone or something has changed anything else.
     
    AshRobboTI likes this.
  9. AshRobboTI

    AshRobboTI Member

    Great one of my admins must of *NEVER* them all for registered, resolved now! Thank you :)
     
  10. Martok

    Martok Well-Known Member

    Good stuff. :) Make sure to teach them the golden rule - NEVER use Never. ;)
     
    MQK8 and AshRobboTI like this.
  11. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Unless you are making a specific *BANNED* user group. Then Never is just fine.
     
  12. Martok

    Martok Well-Known Member

    Indeed and that's something that I have on my forums. I was just trying to keep it simple (and @Brogan does the same too) for folk who have a tendency to use Never when they should use Not Set (No). ;)
     

Share This Page