1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Optimize Mappings

Discussion in 'Enhanced Search Support' started by Sunka, Dec 2, 2015.

  1. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    I am using latest version of ellasticsearch and enhanced search.
    One confusing element is that I have an option in tools => elasticsearch setup to Optimize Mappings.
    When I click on that, nothing happened.

    I tried delete index, then click on Optimize Mappings and then rebuild search, but this option allways show again in tools => elasticsearch setup
     
  2. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    Any thoughts?
     
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I don't have any issues with this in Elasticsearch 2.0.0. We did run into this in the past version, but it was fixed a while ago. Can you confirm the versions involved?
     
  4. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    Installed lastest elastic search (2.1.0) and enhanced search 1.1.3
     
  5. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Click on Optimize Mappings, nothing happen then Check the check box Delete index, then Delete Index.
    Should work as expected.
     
  6. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    Nothing changed.
    clicked:
    Optimise mappings
    check delete index
    delete index
    (optimise mappings opition is still there)
    rebilding search
     
  7. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    Any solution?
    Anybody?
    @Xon?
     
  8. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I've just tried to confirm this with Elasticsearch 2.1.0 and it has worked without issue, so I don't believe it's specific to that. Did this work with a previous version of Elasticsearch/XFES add-on?
     
  9. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    I installed xfes just about week ago. First few days was on elastictic search 1.7 and XFES 1.1.2 and there was no problems, then I update to elastic search 2.1 and XFES 1.1.3 and that was first time that I see that option (Optimize Mappings) showing in ACP.
    Whatever I do, that options stay there, like optimization is never done
     
  10. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I can try to look into it. I'd need to be able to debug the code though, so I'd need ACP and FTP access. Can you submit a ticket with this information?
     
    Sunka likes this.
  11. Sunka

    Sunka Well-Known Member

    yep, I will do
    Thanks
     
  12. MstrfBlng

    MstrfBlng Active Member

    Any updates? My 'Optimize mappings' button shows up too. XFES 1.1.3 and ES 2.1.1

    Odd thing is my XFES installation is 3 hours old. :)

    Pressing the button doesn't seem to do anything and it also doesn't disappear.
     
  13. Sunka

    Sunka Well-Known Member

  14. MstrfBlng

    MstrfBlng Active Member

    I looked at the add-on, and the discussion, but I'm missing the solution for the Optimize Mappings isssue?
     
  15. Sunka

    Sunka Well-Known Member

     
  16. MstrfBlng

    MstrfBlng Active Member

    Aha, thanks. But I'm not using that add-on (yet).
     

Share This Page