1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.0 My member and i'm not able to change avatar.

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by nicquehen, Oct 11, 2011.

  1. nicquehen

    nicquehen Member

    Hi !

    Some 2 days i do a migration of the website (and database) on new server.

    After that i can't change my avatar :


    I check the right and the folder data/internal_data i have full right (777) and all sub-folder.

    Do you have some idea?

    (is my first problem with senforo :p )
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    My French is a little rusty but it seems to be saying that the image type has been rejected by the server and to choose another image or contact the site owner.

    This seems to be a server configuration issue, so you will need to ensure all the relevant configuration and modules are installed.

    Which file type are you trying to upload?
    Does it happen with all types: .png, .gif, .jpg?

    Browse to admin.php?tools/phpinfo and check which image types are supported under GD or ImageMagick.

    Also, double check the server meets the requirement:
    XenForo System Requirements
    • PHP: 5.2.4+
    • MySQL: 5.0+
    • PHP extensions: MySQLi, GD (with JPEG support), PCRE, SPL, SimpleXML, DOM, JSON, iconv, ctype
    • PHP safe_mode off
    Download the requirements test script.
  3. nicquehen

    nicquehen Member


    How i can check all modules are installed? and the configuration is ok?

    I check the configuration of my php server (post max size/upload limit).

    I check the configuration of xenforo attachment. I don't find any log about this error in the cp
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    I edited my post above to add some more information.
  5. nicquehen

    nicquehen Member

    Ok it's a little png (180x180).

    It happen with jpg too (i try with very small image)

    I have

    PHP Version 5.3.5-1ubuntu7.2
    php safe mode off

    PCRE -->enabled
    spl --> enabled
    simple xml --> enabled
    dom --> enabled
    json --> enabled
    iconv --> enabled
    ctype -->enabled

    I don't find any information about GD or imageMagick in the admin.php?tools/phpinfo
  6. nicquehen

    nicquehen Member

  7. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Then you need to install the GD extension with JPEG support.

    Speak to your host about that.
    nicquehen likes this.
  8. nicquehen

    nicquehen Member

    It's dedicated server i installed the extension it work now !!

    Thx !

Share This Page