Manually rebuild Admin Template

KozmoK

Active member
Ok, here is what I did.. I win the dunce of the week award for this!

After upgrade went smoothly. I was wondering what would happen if someone went to /install after the upgrade.

Well it shows the rebuild button which I clicked. Then I went in and renamed the install directory to something else, so no one could get to it.

Well it wasn't done rebuilding.. So it (I) jacked up my admin panel. Now the /install doesn't even work anymore, I get 500 errors. Admin Control panel looks all messed up now too.

Anyway to recover this manually?
 

Mike

XenForo developer
Staff member
The code in /install is mostly independent. You need to rebuild the master data from there. If you're getting a 500 error, you'll need to look in your web server logs for more information.
 

KozmoK

Active member
This is while I was doing my dumb actions...


Error Info
ErrorException: file_get_contents(/disk2/xxxxx/forums/install/templates/cache_rebuild.php): failed to open stream: No such file or directory - library/XenForo/Template/Abstract.php:206
Generated By: KozmoK, Yesterday at 10:53 PM
Stack Trace
#0 [internal function]: XenForo_Application::handlePhpError(2, 'file_get_conten...', '/disk2/rentache...', 206, Array)
#1 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Template/Abstract.php(206): file_get_contents('/disk2/rentache...')
#2 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/ViewRenderer/Json.php(226): XenForo_Template_Abstract->render()
#3 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Install/View/CacheRebuild.php(7): XenForo_ViewRenderer_Json->getDefaultOutputArray('XenForo_Install...', Array, 'cache_rebuild')
#4 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/ViewRenderer/Abstract.php(217): XenForo_Install_View_CacheRebuild->renderJson()
#5 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/ViewRenderer/Json.php(88): XenForo_ViewRenderer_Abstract->renderViewObject('XenForo_Install...', 'Json', Array, 'cache_rebuild')
#6 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(533): XenForo_ViewRenderer_Json->renderView('XenForo_Install...', Array, 'cache_rebuild', NULL)
#7 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(156): XenForo_FrontController->renderView(Object(XenForo_ControllerResponse_View), Object(XenForo_ViewRenderer_Json), Array)
#8 /disk2/xxxx/forums/install/index.php(18): XenForo_FrontController->run()
#9 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(66) "http://www.xxxx.com/forums/install/index.php?upgrade/rebuild"
["_GET"] => array(1) {
["upgrade/rebuild"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(8) {
["process"] => string(1) "1"
["caches"] => string(105) "["ImportTemplate","Template","ImportAdminTemplate","AdminTemplate","ImportEmailTemplate","EmailTemplate"]"
["position"] => string(1) "0"
["redirect"] => string(26) "index.php?upgrade/complete"
["_xfToken"] => string(8) "********"
["_xfRequestUri"] => string(41) "/forums/install/index.php?upgrade/rebuild"
["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
["_xfResponseType"] => string(4) "json"
 

KozmoK

Active member
Now this is what I get:


Exception: String could not be parsed as XML - library/XenForo/Model/AdminNavigation.php:0
Generated By: KozmoK, 51 minutes ago
Stack Trace
#0 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Model/AdminNavigation.php(0): SimpleXMLElement->__construct()
#1 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php(35): XenForo_Model_AdminNavigation->importAdminNavigationDevelopmentXml('/disk2/rentache...')
#2 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php(26): XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild(0, Array, ' . ')
#3 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Install/Controller/Upgrade.php(232): XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache(Array, 'index.php?upgra...', 'index.php?upgra...', true)
#4 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(310): XenForo_Install_Controller_Upgrade->actionRebuild()
#5 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(132): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#6 /disk2/xxxx/forums/install_old/index.php(18): XenForo_FrontController->run()
#7 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(70) "http://www.xxxx.com/forums/install_old/index.php?upgrade/rebuild"
["_GET"] => array(1) {
["upgrade/rebuild"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(5) {
["process"] => string(1) "1"
["caches"] => string(161) "["ImportMasterData","Permission","ImportPhrase","Phrase","ImportTemplate","Template","ImportAdminTemplate","AdminTemplate","ImportEmailTemplate","EmailTemplate"]"
["position"] => string(1) "0"
["redirect"] => string(26) "index.php?upgrade/complete"
["_xfToken"] => string(8) "********"
}
}
 

Mike

XenForo developer
Staff member
I could really only recommend reuploading the files now - and it doesn't look like the install directory has been renamed back.
 

KozmoK

Active member
I fixed it...

when I renamed it back, it was still looking for the old directory. For some reason the old directory was kept in db or cache somewhere...

So I copied the install to install_old and then it ran fine.



Now this is what I get:


Exception: String could not be parsed as XML - library/XenForo/Model/AdminNavigation.php:0
Generated By: KozmoK, 51 minutes ago
Stack Trace
#0 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Model/AdminNavigation.php(0): SimpleXMLElement->__construct()
#1 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php(35): XenForo_Model_AdminNavigation->importAdminNavigationDevelopmentXml('/disk2/rentache...')
#2 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php(26): XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild(0, Array, ' . ')
#3 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/Install/Controller/Upgrade.php(232): XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache(Array, 'index.php?upgra...', 'index.php?upgra...', true)
#4 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(310): XenForo_Install_Controller_Upgrade->actionRebuild()
#5 /disk2/xxxx/forums/library/XenForo/FrontController.php(132): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#6 /disk2/xxxx/forums/install_old/index.php(18): XenForo_FrontController->run()
#7 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(70) "http://www.xxxx.com/forums/install_old/index.php?upgrade/rebuild"
["_GET"] => array(1) {
["upgrade/rebuild"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(5) {
["process"] => string(1) "1"
["caches"] => string(161) "["ImportMasterData","Permission","ImportPhrase","Phrase","ImportTemplate","Template","ImportAdminTemplate","AdminTemplate","ImportEmailTemplate","EmailTemplate"]"
["position"] => string(1) "0"
["redirect"] => string(26) "index.php?upgrade/complete"
["_xfToken"] => string(8) "********"
}
}
 
Top