• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Issue with starting Private conversation

mono

Active member
#1
Hello. Some of my users can't start a conversation with any user despite all permissions set right. It even doesn't depend on user group. It may work and may don't work with different users within one user group.
 

Jeremy

Well-known member
#2
Are there any errors shown or logged? Does it happen with specific users? If its specific users, do they accept PCs?
 

AndyB

Well-known member
#7
Have you been able to duplicate the problem on your forum?

What exactly happens when the member clicks the Start a New Conversation link?
 

mono

Active member
#8
What is the "Initiate conversations with this user" setting? Edit your super moderator and look under "Privacy".
Members Only
Have you been able to duplicate the problem on your forum?

What exactly happens when the member clicks the Start a New Conversation link?
Actually, I had other users with the same problem, which then disappeared somehow.
There is no conversation link.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#9
If they don't get the link (I'm assuming the "start new conversation" link under the "Inbox" popup), then the system doesn't think they have permission. This is exactly what's checked:
  • That they are a valid user (not awaiting email confirmation or approval)
  • That they have permissions to start conversations
  • That the maximum conversation recipients is greater than 0.