• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Installation problem

M

Manoj_Kumar

Guest
#1
I have checked with the configuration that I have entered in config.php, Everything is fine but still I am getting:

http://sportspoint.net/community

An unexpected database error occurred. Please try again later.
<!-- Access denied for user 'sportspoint_xf'@'localhost' (using password: YES) -->

Did an upload for database connectivity check here, it work fine though: http://sportspoint.net/community/checkdb.php

What am I missing here? I have done numerous Xenforo installations before, never have I found this issue.
 
M

Manoj_Kumar

Guest
#4
Even the Xenforo installer script validates it. User privileges are set to all.

Configuration Builder
The configuration information you entered is valid.

But when I click 'Continue with installation':

Error
The following error occurred while connecting to the database:

Access denied for user 'sportspoint_xf'@'localhost' (using password: YES)
This indicates that your configuration information is not correct. Please check the values you have entered. If you are unsure what values are correct or how to proceed, please contact your host for help. These values are specific to your server.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#5
This likely means that the data is correct, but you have no(?) privileges on the database itself (like SELECT, UPDATE, etc). You should have full privileges.
 
M

Manoj_Kumar

Guest
#6


Permissions are set to all. I have WordPress on main domain and it works without any problem.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#7
Can you show us the (full) output from this query?
Code:
SHOW GRANTS FOR sportspoint_xf@localhost;
Note that there's an encoded password in the output -- you can remove that part.

Also, just to confirm you have entered "localhost" as the host in config.php right?
 
M

Manoj_Kumar

Guest
#8
Code:
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'sportspoint_xf'@'localhost' IDENTIFIED BY PASSWORD 'Removed' WITH GRANT OPTION GRANT ALL PRIVILEGES ON `sportspoint\_xf`.* TO 'sportspoint_xf'@'localhost' WITH GRANT OPTION
Yes, It's localhost server. Should be a simple issue, but can't able to figure it out. Even I have edited file permissions recursively before to address file read/write problem although it is irrelevant here.
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#9
I definitely don't see any issue there.

Are you perhaps running 2 MySQL servers with different default sockets between the mysql and mysqli extensions? That's really the only thing I can think of at this point.
 
M

Manoj_Kumar

Guest
#10
Here is my PHPmyAdmin Screenshot. Both WordPress and Xenforo are in the same server. Is there anything to do with the Table prefix? Because I used wp_ for WordPress installation.