1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fixed Importing from SMF 2.0

Discussion in 'Resolved Bug Reports' started by carajo, Mar 17, 2015.

  1. carajo

    carajo Member

    hello everyone

    I decided to move from SMF 2.0.6 to XenForo. Today I purchased the license and I'm trying to migrate the contents of my forum.

    Now I have XenForo installed on the server, but when I try to import, in step in trying to migrate users I get this error:

    Server Error

    Mysqli statement execute error: Incorrect string value: '\ xF1a of ...' for column 'custom_title' at row 1

    Zend_Db_Statement_Mysqli -> _ execute () in Zend / Db / Statement.php at line 297
    Zend_Db_Statement-> execute () in Zend / Db / Adapter / Abstract.php at line 479
    Zend_Db_Adapter_Abstract-> query () in Zend / Db / Adapter / Abstract.php at line 574
    Zend_Db_Adapter_Abstract-> insert () in XenForo / DataWriter.php at line 1624
    XenForo_DataWriter -> _ insert () in XenForo / DataWriter.php at line 1613
    XenForo_DataWriter -> _ save () in XenForo / DataWriter.php at line 1405
    XenForo_DataWriter-> save () in XenForo / Model / import.php at line 804
    XenForo_Model_Import-> importUser () in XenForo / Importer / SMF.php at line 867
    XenForo_Importer_SMF -> _ importUser () in XenForo / Importer / SMF.php at line 717
    XenForo_Importer_SMF -> _ importOrMergeUser () in XenForo / Importer / SMF.php at line 417
    XenForo_Importer_SMF-> stepUsers () in XenForo / Importer / Abstract.php at line 97
    XenForo_Importer_Abstract-> runStep () in XenForo / ControllerAdmin / import.php at line 187
    XenForo_ControllerAdmin_Import -> _ runStep () in XenForo / ControllerAdmin / import.php at line 135
    XenForo_ControllerAdmin_Import-> actionImport () in XenForo / FrontController.php at line 347
    XenForo_FrontController-> dispatch () in XenForo / FrontController.php at line 134
    XenForo_FrontController-> run () in /home/carajo/public_html/xenforo/admin.php at line 13


    What should I do or what may be causing the error? I have no knowledge of mysql.

    Thanks and sorry for my English of google translate
     
  2. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    This appears to be a bug -- the text is not converted to UTF-8 as expected. I'll fix this for the next release. In the interim, the main workaround would be to remove any special characters (accents, etc) from any user's "personal text" field in SMF.
     
    Chris D likes this.
  4. carajo

    carajo Member

    Ok, thanks
     

Share This Page