XF 2.2 Fresh Copy

Odin

Active member
XF\Db\Exception: MySQL statement prepare error [1054]: Unknown column 'postid' in 'field list' in src/XF/Db/AbstractStatement.php at line 228
  1. XF\Db\AbstractStatement->getException() in src/XF/Db/Mysqli/Statement.php at line 196
  2. XF\Db\Mysqli\Statement->getException() in src/XF/Db/Mysqli/Statement.php at line 39
  3. XF\Db\Mysqli\Statement->prepare() in src/XF/Db/Mysqli/Statement.php at line 54
  4. XF\Db\Mysqli\Statement->execute() in src/XF/Db/AbstractAdapter.php at line 94
  5. XF\Db\AbstractAdapter->query() in src/XF/Db/AbstractAdapter.php at line 155
  6. XF\Db\AbstractAdapter->fetchAll() in src/addons/XFI/Import/Importer/vBulletin.php at line 3971
  7. XFI\Import\Importer\vBulletin->getAttachments() in src/addons/XFI/Import/Importer/vBulletin.php at line 3870
  8. XFI\Import\Importer\vBulletin->stepAttachments() in src/XF/Import/Runner.php at line 242
  9. XF\Import\Runner->runStep() in src/XF/Import/Runner.php at line 59
  10. XF\Import\Runner->run() in src/XF/Admin/Controller/Import.php at line 234
  11. XF\Admin\Controller\Import->actionRun() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 350
  12. XF\Mvc\Dispatcher->dispatchClass() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 257
  13. XF\Mvc\Dispatcher->dispatchFromMatch() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 113
  14. XF\Mvc\Dispatcher->dispatchLoop() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 55
  15. XF\Mvc\Dispatcher->run() in src/XF/App.php at line 2326
  16. XF\App->run() in src/XF.php at line 488
  17. XF::runApp() in admin.php at line 13

Can someone help me with this?

It's a fresh copy. Converting from vBulletin 3.8
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
This suggests that your attachment table doesn’t have a postid field. But for vBulletin 3 it certainly should do.

What is the exact vBulletin 3.8 version that you were using?

Do you know of any reason that table wouldn’t have a postid field? Perhaps because of an add-on that extended attachment functionality in some way?
 

Odin

Active member
3.8.11 was the version I had on there.

I didn't have any add-ons on that version at all...everything was a fresh when I put it all on there
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
Problem is, there should be a postid column in the attachment table for vB 3.8. If there isn't, then it suggests that your attachments probably weren't correctly working and associated to posts anyway.

But, either way, that column would need to be restored in the vB 3.8 attachment table before the import can proceed.
 
Top