• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Forum goes crazy!?

dutchbb

Well-known member
#1
Suddenly I get emails from members because they received a conversation from me that I did not send, it is an old PM I send in vB and was imported as conversation. I'm not sure but it seems it's being send to multiple members. I don't know what's going on, but the whole system seems to go crazy. People end up being added together in this conversation.

Can you please tell me how to stop this, I did nothing to cause this it just started? I hope someone can give advice on what to do first and find out the cause.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#2
I have responded to your ticket.

For future reference, please don't simultaneously submit a thread and ticket for the same issue as it can result in duplication of effort.
 

dutchbb

Well-known member
#3
Sorry I know, but I'm panicking here. It's become completely corrupt as you said in the ticket. I asked our host to put back yesterday's backup because I can not find the source of this problem.
 

dutchbb

Well-known member
#4
I just did a restore of our database from a backup from yesterday, unfortunately there is a problem. A bunch of posts all show up as empty or can't be find. Is this a known problem? What could be causing this and what can I try to investigate this?
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#5
That would potentially suggest an issue with the dump or restore.

How are you dumping and restoring the database?
Are you using SSH, phpMyAdmin, or some other method?
 

dutchbb

Well-known member
#7
He just said the problem may be with the search index not being up to date, he said all data is there in the database.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#8
If that's the case, rebuilding the search index in the ACP will resolve it.

I'm not sure how that's related to empty posts though.
 

dutchbb

Well-known member
#9
I'm rebuilding it now.

That would potentially suggest an issue with the dump or restore.

How are you dumping and restoring the database?
Are you using SSH, phpMyAdmin, or some other method?
He said they're using r1soft backup software, this sets up a second mysql instance, then restores the files to disk first and then imports the database to the live instances from the second instance. Hope that helps.
 

dutchbb

Well-known member
#10
I'm not sure how that's related to empty posts though.
The database contained over 8 million posts, this is the post table how it currently looks from a recent backup:

Schermafbeelding 2016-04-05 om 21.18.04.png

Does this correspond? If not I have an incomplete post table... which would be very bad... I mean why would it not restore all posts?
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#11
The record count in phpMyAdmin is approximate.

You would have to speak to your host if the backup differs from the actual.
 

dutchbb

Well-known member
#12
The record count in phpMyAdmin is approximate.

You would have to speak to your host if the backup differs from the actual.
Search index rebuild stopped somewhere around 5M also. Looks like the post tabel is not complete. Our host will now do a bare metal restore...
 

dutchbb

Well-known member
#13
We could recover from a complete backup with a bare metal restore. Everything looks fine now. I want to thank Brogan for the fast response and help. Just need to find out what happened that caused the initial problem now...