1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.3 Deferred.php Running Ever Second

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Snog, Sep 8, 2014.

  1. Snog

    Snog Well-Known Member

    OK, this is one I just can't seem to figure out.

    Deferred.php is running once a second for every user on the site.

    Any guesses about what might be causing it out there?
     
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Temporarily rename deferred.php or remove the "RunDeferred" bit from PAGE_CONTAINER. What's in the xf_deferred table?

    If there are tasks that are pending, then deferred.php will be called until they're resolved.
     
    Snog and DaveM like this.
  3. Snog

    Snog Well-Known Member

    Thanks Mike!

    I think you hit the nail on the head there.

    There's an add-on that constantly has 3 tasks in the deferred table and that seems to be causing the system to run amok.
     
    DaveM likes this.
  4. Snog

    Snog Well-Known Member

    After disabling the add-on's cron task and clearing the deferred table of it's tasks, the server has gone from a load of high 2.x's and low 3.x's to this...

    load2.jpg

    Which is where it should be.

    Thanks again Mike! :D
     
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Out of interest, which add-on was it?
     
  6. Snog

    Snog Well-Known Member

  7. Snog

    Snog Well-Known Member

    Since the add-on was mentioned, I think it's only fair to say the author has corrected this in the next release of the add-on.

    It's been tested on the site that had the problem and all is fine now.
     

Share This Page