1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Database error after moving to a new server

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Parminder Singh Chahal, Jun 4, 2013.

  1. Parminder Singh Chahal

    Parminder Singh Chahal Active Member

    I installed xenforo for the first time a few days ago on a new domain which was hosted on a shared server and everything went fine.

    Today I moved this domain to a new VPS and everything else seems to be fine just the xenforo is giving me this :

    "An unexpected database error occurred. Please try again later. "

    I would appreciate if some one could point me in the right direction.
     
  2. The Forum Heroes

    The Forum Heroes Well-Known Member

    View the source and tell us the error
     
  3. Parminder Singh Chahal

    Parminder Singh Chahal Active Member

    Code:
    An unexpected database error occurred. Please try again later.
    <!-- The Mysqli extension is required for this adapter but the extension is not loaded -->

    Could someone please delete this stupid thread of mine! I need to cut down on beer ;)

    Sorry guys false alarm.
     
  4. The Forum Heroes

    The Forum Heroes Well-Known Member

    hehe :) Atleast we got it figured out for you quickly. Enjoy another beer while you recompile with MySQLi :)
     
  5. Parminder Singh Chahal

    Parminder Singh Chahal Active Member

    My forum if working fine on the new VPS. It was just the missing MySQLi.
     
    The Forum Heroes likes this.
  6. The Forum Heroes

    The Forum Heroes Well-Known Member

Share This Page