1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Cannot upgrade

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Nelson T., Apr 10, 2015.

  1. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    Installed the 1.46 files.
    Went to www.hobby-machinist.com/install/

    Got this error:

    The Hobby-Machinist - Error
    The requested page could not be found.


    My board is down. Help, please.

    Nelson
     
  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    403 errors.

    You had something similar before (I think).

    You need to make sure the files are readable.
     
  3. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    It appears that your upgrade changed the file permissions...

    It says that it won't do that.

    It seems to have changed them all to 777. This is not permissible on our system.

    (Sigh)
     
  4. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    If all you did was upload the files then our upgrade didn't change anything. And, nothing in our upgrade process would modify any file permissions anyway.

    Anything that changes the file permissions is likely something inherited from your system, be that your FTP client or server.
     
  5. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    All I did was upload the contents from the XL 1.46
    Everything was at 777. I got the error.

    I tried to change files to 644 and folders to 750 and I am still getting this error:
    The Hobby-Machinist - Error
    The requested page could not be found.

    I am beside myself trying to figure out how to get the site back up...
     
  6. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    You would need to consult your host. It will be something specific to your setup and nothing that uploading a set of files will have caused.
     
  7. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    Web host says they fixed permissions.

    I attempt to run the upgrade at

    www.hobby-machinist.com/install/

    I get:

    The Hobby-Machinist - Error
    The requested page could not be found.


    What am I doing wrong?
     
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    That would suggest you no longer have an "install" directory.

    It may be an interesting exercise for you to re-upload all of the files, again. First of all it will put the install directory back where it should be, and second of all it should confirm that this won't happen every time you upgrade and your hosts have fixed it properly.
     
  9. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    I see the install directory- it is there.

    But I will reinstall and see what happens.
     
  10. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    Got the SAME error.


    Recent Threads
    The Hobby-Machinist - Error
    The requested page could not be found.
     
  11. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    What is the current permission value on the install directory and its contents?

    It should be 0755.
     
  12. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Just to confirm, open up install/index.php as well and paste the contents here.
     
  13. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    The directory is 755.
    The files are 644 that is required.
     
  14. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Shortly after Mike's post it seemed to be working. What did you do to resolve it?
     
  15. Jeremy P

    Jeremy P Well-Known Member

    Some FTP clients are set to change permissions on upload, if you uploaded the files like that I would check your settings.
     
  16. Nelson T.

    Nelson T. Guest

    My web host discovered that it was an .htaccess file that somehow had me restricted after the upgrade files were uploaded.
    They deleted the file, and I was suddenly able to perform the upgrade.

    I do not know how the .htaccess file resurfaced- it was not a problem BEFORE the upgrade (I had full access.)
     

Share This Page