1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding google analytics to Xenforo

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by squazzy, Jun 9, 2014.

  1. squazzy

    squazzy New Member

    Hello, first of all i don't know if im in the correct section, if i'm not then sorry.

    So, i wan't to add my forum to google analytics but i don't know on what pages should i add the code that google analytics provides.
    Can anyone help?
    Thanks
     
  2. Goodfella

    Goodfella Active Member

    This should do.. I got it from a different thread...
    AdminCP > Options > Statistics & Metrics > Google Analytics Web Property ID > [Enter your account number] [Save]
     
  3. squazzy

    squazzy New Member

    I've did that, i checked the google analytics page and it said:
    Control Not Installed
     
  4. Goodfella

    Goodfella Active Member

    And you entered the ID that starts with 'UA' then a dash then a number?
     
  5. squazzy

    squazzy New Member

    UA-NUMBER-NUMBER right?
     
  6. Goodfella

    Goodfella Active Member

    Correct?
     
  7. squazzy

    squazzy New Member

    Yes, but don't work
     
  8. squazzy

    squazzy New Member

  9. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Sometimes it takes a bit for before it starts showing up.
     
    Goodfella likes this.
  10. squazzy

    squazzy New Member

    I found solution!
    So, the code that google gives you to put on pages, you must put it into PAGE_CONTAINER on xenforo, i put that and not it is "Receiving Data" :D
    Thanks for your help anyways guys!
     
  11. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    No, that's not the recommended way.
     
  12. squazzy

    squazzy New Member

    So what's the recommended way?
     
  13. Goodfella

    Goodfella Active Member

    the recommend way is what i had shared "This should do.. I got it from a different thread...
    AdminCP > Options > Statistics & Metrics > Google Analytics Web Property ID > [Enter your account number] [Save]"

    Please keep in mind that it may take some time
     
    RoldanLT likes this.
  14. KingKobe

    KingKobe New Member

    How much time?
    Because it's been about 4 hours for me, and it's still saying:
    Status: Tracking Not Installed
    Last checked: Aug 11, 2014 9:21:04 PM PDT
    The Google Analytics tracking code has not been detected on your website's home page. For Analytics to function, you or your web administrator must add the code to each page of your website.
     

Share This Page