• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 1.1->1.2 Templates Problem

#1
So I had some custom templates. They were pretty basic. 1 was removing a page in the link bar. Another removed RSS feed buttons. I do not really care if I get them back or not. I just want to fix this error:

Code:
Server Error

Mysqli prepare error: Unknown column 'template_map.template_final' in 'field list'

Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in XenForo/Model.php at line 219
XenForo_Model->fetchAllKeyed() in TMS/Model/Template.php at line 228
TMS_Model_Template->fetchAllKeyed() in XenForo/Model/Template.php at line 431
XenForo_Model_Template->getOutdatedTemplates() in XenForo/ControllerAdmin/Home.php at line 28
XenForo_ControllerAdmin_Home->actionIndex() in XenForo/FrontController.php at line 347
XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
XenForo_FrontController->run() in MYWEBHOST/forums/admin.php at line 13
I checked and there are no template modifications in the new version I just upgraded to (I know I should have done it sooner). Any ideas? I currently cannot open my forums. When I click it redirects to home page. I do have it re-routed and the re-route is correct.
 

oman

Well-known member
#2
So I had some custom templates. They were pretty basic. 1 was removing a page in the link bar. Another removed RSS feed buttons. I do not really care if I get them back or not. I just want to fix this error:

Code:
Server Error

Mysqli prepare error: Unknown column 'template_map.template_final' in 'field list'

Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in XenForo/Model.php at line 219
XenForo_Model->fetchAllKeyed() in TMS/Model/Template.php at line 228
TMS_Model_Template->fetchAllKeyed() in XenForo/Model/Template.php at line 431
XenForo_Model_Template->getOutdatedTemplates() in XenForo/ControllerAdmin/Home.php at line 28
XenForo_ControllerAdmin_Home->actionIndex() in XenForo/FrontController.php at line 347
XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
XenForo_FrontController->run() in MYWEBHOST/forums/admin.php at line 13
I checked and there are no template modifications in the new version I just upgraded to (I know I should have done it sooner). Any ideas? I currently cannot open my forums. When I click it redirects to home page. I do have it re-routed and the re-route is correct.
1.2 introduced a template modification system. It clashes in some ways with the following add on - http://xenforo.com/community/resources/template-modification-system-tms.293/

I would suggest first uninstalling that add on as it is mentioned in the error above.

Once uninstalled, if it occurs again something else might be causing it.