XF 1.2 Zend_Mail_Protocol_Exception: 5.7.8 Error: authentication failed: UGFzc3dvcmQ6

#1
We've been having some issues recently with our internal emails/ notifications etc actually being sent out.

A lot of server errors keep popping up.

Zend_Mail_Protocol_Exception: 5.7.8 Error: authentication failed: UGFzc3dvcmQ6 - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:431
Generated By: Unknown Account, 13 minutes ago
Stack Trace
#0 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp/Auth/Login.php(95): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_expect(235)
#1 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(217): Zend_Mail_Protocol_Smtp_Auth_Login->auth()
#2 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(200): Zend_Mail_Protocol_Smtp->helo('localhost')
#3 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#4 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#5 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/XenForo/Model/MailQueue.php(62): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#6 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(9.9999971389771)
#7 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/XenForo/Model/Deferred.php(208): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 9.9999971389771, '')
#8 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/XenForo/Model/Deferred.php(331): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 9.9999971389771, '', false)
#9 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/library/XenForo/Model/Deferred.php(284): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#10 /var/www/vhosts/thewholesaleforums.co.uk/httpdocs/deferred.php(18): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#11 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(48) "http://www.thewholesaleforums.co.uk/deferred.php"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(4) {
["_xfRequestUri"] => string(41) "/threads/packaging-for-long-items.228527/"
["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
["_xfToken"] => string(8) "********"
["_xfResponseType"] => string(4) "json"
}
}


Please help me come to a conclusion and a fix.

Thanks everyone.
 
#3
That's what we thought too - gone into our server to make sure the user name and password are set the same as to what they are in the CP/ Admin Panel. Which they currently are now.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#4
Unless you need to use SMTP, we typically recommend the default PHP option for email.

I can't really offer any more advice concerning the error - it's due to incorrect authentication details so may need further troubleshooting by your sysadmin.
 

Tracy Perry

Well-known member
#5
Zend_Mail_Protocol_Exception: 5.7.8 Error: authentication failed: UGFzc3dvcmQ6 - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:431
Most likely is a password issue.. I see this ALL the time in my mail log on my server when folks are trying to log in without a valid account to server.
UGFzc3dvcmQ6 is the base-64 encoded string for the word Password, so you may want to check the password for the account if you know it's a valid username.
 
Top