1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XenForo.com aggressively conservative simultaneous connection limit?

Discussion in 'General XenForo Discussion and Feedback' started by Xon, Mar 27, 2015.

  1. Xon

    Xon Well-Known Member

    In the last week or so, XenForo.com/community has started dropping connections if I open more than ~5 links within ~5-10 seconds or so.

    This is especially annoying as it often causes CSS to fail to load if you open more than 3-4 pages at once.
  2. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    Working fine here, I just opened ~20 pages in 10 seconds or so and every one loaded correctly.
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I can't say I've had any issues either. Browsers will generally only make 6 (or 8) connections to a server simultaneously -- I presume that applies across tabs/windows as well as it'd be a bit pointless otherwise to be honest.

    I will say that while we do have some simultaneous connection limit configurations, they're not new in the last week and they're above "normal" levels.
  4. Xon

    Xon Well-Known Member

    Weird. This happens to me with Windows 8.1 + IE11 (work) and Windows 7 + IE11 (home) from different ISPs.

    I'm seeing the connection being aborted, and the F12 dev tools don't report enough to diagnose them. Openning 10 tabs, and telling IE11 to reload all tabs reliable causes one or two tabs to fail to load the page at all.
  5. Daniel Hood

    Daniel Hood Well-Known Member

    Seems expected..
  6. digitalpoint

    digitalpoint Well-Known Member

    Have you tried something other than IE to see if it's some sort of connection throttling IE is doing?

    I know old browsers would limit to 4 connections per sub-domain to not overload the servers. Maybe IE still does something like that.
    tyteen4a03 and RvG like this.
  7. dknife

    dknife Active Member

    Maybe you're on the Discouraged list ;)
  8. Xon

    Xon Well-Known Member

    Clearing cache/cookies doesn't help either.

    I'm seeing it happen with refreshing 4 tabs and URLs start to fail.

    It is working on other XenForo sites with connection request limits, it is just XenForo.com I'm seeing the issue with.

    IE11 does 6 requests per host, and will queue any more connection requests.

    The (publically released) discouraged functionality doesn't cause dropped connections. Especially of avatars which are served by the webserver and by default don't go through the XenForo application stack.
  9. Jesepi

    Jesepi Well-Known Member

    I just went through the first page of this forum opening each thread in a new tab as fast as possible - no issues. Try (vanilla, no mods) chrome or firefox and see if you get the same results

Share This Page