• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.1 Vimeo embeds don't work

Hilmer

Active member
#1
Hi there

Everyone are talking about the smart use of embeds, and I really like the ability to customize the player and the options.

We have a Video Plus account and when I insert the embed-code, nothing happens.
Do I need an add-on og some code?

When I just insert the url. to the Vimeo video I do not have any options and the video will show up wwith ugly banners and avatar:(

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/36965266?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="500" height="319" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

I hope someone in here has some experience about this.

All the best
Morten
 

Hilmer

Active member
#3
Thanks Jake - I know.

The bad thing about this is that it looks ugly - not that proff with titles and a face in the corner:)

The use of URLs is very limited, and I need an option to use embeds because I can customize the player then.

Du you know how can I use embeds?
 

Hilmer

Active member
#6
Hi Jake - just installed the ParseHTML om my local test forum and just got an HTTP-server error 500
when I try to load a post. When I turn the add-on off everything work just fine.

Well that means I can't use this add-on:(

Do you have any other suggestions?

I tried to use the
HTML:
 but it did not make a difference.
 
well this is the code:
 
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/36965266?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffff" width="700" height="446" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>
 

Hilmer

Active member
#8
Unfortunately the addon-thread is closed:( - I cannot post in there anymore, so it looks like it is not getting developed anymore.

I just vonder why I can't find any alternative to that addon - I can't be the only xenforo user who wants to use these embeds. As I understand, this is the only way to customize the player to look nice and simple.
 

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#9
Normally you would create a new media site. The embed code goes into the media site and is used for all videos from that site. Your situation is unique in that you want to customize the embed code for individual videos. That requires HTML, and that addon is the only solution that I know of.

Hopefully your host can track down the 500 error.
 

Hilmer

Active member
#10
We host the site on our own server but this is new to us, so we have to learn this tracking first o_O

It sound great with a media site - is that possible within Xenforo? I have the Xenmedio installed, but I can't find any place to change the appearance of the videos.

The reason why I would like it this way is because I will use video tutorials in the "Support - forum" in the Node Tree.

I really appreciate your help Jake (y)